Tips om de perfecte jeans te scoren

Met al die keuzes is het soms moeilijk om de juiste te vinden

Tips om de perfecte jeans te scoren

Een goede spijkerbroek is onmisbaar in je kast. En dan zijn er natuurlijk ontelbare modellen en kleuren om uit te kiezen. De ene jeans draag je mooi bij een paar hakken, maar vind je bij sneakers niet leuk staan. Zo verzamelen we door de jaren heen heel wat exemplaren en kunnen we eindeloos variëren. Welke jeans is de investering waard?

Trends

Trends volgen elkaar snel op. Van grote, wijde balloon jeans tot low waist, voor iedere smaak is er wel een exemplaar te vinden. Grote merken als Prada en Louis Vuitton shockeerden vriend en vijand door afgelopen voorjaar officieel de comeback van skinny jeans aan te kondigen op de catwalk. Of je meegaat met de trend is natuurlijk aan jezelf, maar afwisselen tussen een comfortabele baggy jeans en een skinny jeans geeft extra outfitopties.

De juiste pasvorm

De plaatsing van de broekzakken bepaalt in grote mate hoe flatterend de jeans staat. Je figuur komt niet tot zijn recht wanneer bijvoorbeeld de broekzakken te klein zijn of te laag zitten. Ideaal gezien zouden de zakken ook niet te hoog moeten zitten, en staan ze wat verder uit elkaar en licht gekanteld in een v-vorm. Zo krijgen je billen een lift, en zien er ronder uit. En dat is natuurlijk precies wat we willen.

Voor de meeste mensen doet een mid- of high-rise jeans het meeste voor hun figuur. Een mid-rise valt ongeveer op het midden van je heupen, en straalt een casual look uit. Een high-rise zit nog een stukje hoger, en staat vaak wat netter dan een mid-rise. Mocht je een ronder figuur hebben, dan benadrukt deze pasvorm je figuur heel mooi. De skinny jeans heeft dan misschien een comeback gemaakt, een baggy model geeft meer opties wat betreft styling. Bijna elke schoen staat bijvoorbeeld goed bij een baggy jeans. Je kunt de outfit afmaken door een oversized t-shirt te dragen, of voor een meer verfijnde uitstraling door een nette blouse te dragen.

Soms word je verliefd op een jeans, maar past deze net niet helemaal zoals je zou willen. Een tripje naar de kleermaker is dan een goed idee. Je kunt de taille laten innemen en de lengte aanpassen zodat de jeans als gegoten zit. Kleine aanpassingen komen vaak het mooiste uit, omdat je dan het minst aan de originele fit van de jeans verandert.

Maar met alleen de juiste pasvorm zijn we er nog niet. Hoe een jeans zit heeft namelijk ook met het materiaal te maken. De mooiste jeans hebben namelijk geen stretch. In het begin zit dit misschien niet zo fijn, maar over tijd zal de broek naar je lichaam gaan vormen. Het materiaal wordt ook zachter naarmate het vaker wordt gedragen, en kan zelfs wat gaan vervagen. Dit geeft de jeans z'n echte denimuitstraling waar we zo gek op zijn.