Terug uit de ’70s: de flared jeans is dé broek om deze winter te dragen 

Ook als je niet zo lang bent, staat de broek fantastisch!

Flared spijkerboek

Ondanks wat the Sisterhood of the Traveling Pants ons wijsmaakte, bestaat er geen one-size-fits-all spijkerbroek. Wél zijn er verscheidene soorten jeans die elk figuur sieren, en een zo’n model is terug van weggeweest: de flared jeans.

Ook voor le petite

Van de flared jeans werd nog weleens gezegd dat het voor lange mensen is, but we beg the differ. Het zit ‘m allemaal in de juiste styling. Ask Victoria Beckham. De mode queen rockt de flared spijkerbroek al járen met haar 1,63 m en liet de retrobroek terugkomen in haar spring/summer 2021-collectie.

De terugkeer

Sinds enkele maanden zien we de wijde spijkerbroek steeds vaker op onze Instagramfeed terugkomen. Waarom de seventies broek juist nu weer in is? Stylist Mickey Freeman vermoedt dat veel mensen de skinny zat zijn, omdat dit model járenlang het straatbeeld domineerde. “Mensen willen nu andere vormen ontdekken die voor een ander silhouet kunnen zorgen”, vertelde hij daarover aan The Zoe Report. Bovendien zijn we sinds de uitbraak van corona op zoek naar pasvormen die comfortabeler zijn.

Inmiddels zijn ook influencers al overtuigd van het silhouet. Wij verzamelden daarom wat fijne looks.

Styling voor kleine mensen

Kleinere personen werd nog weleens aangeraden om het model te vermijden, maar met de juiste styling staat de broek subliem. Kies ten eerste voor een broek die speciaal is gemaakt voor korte benen. Op deze manier voorkom je dat je de broek moet inkorten en de flare niet meer tot z'n recht komt.

Ga ten tweede niet helemaal overboard met de breedte van de flare, maar kies een broek met pijpen die niet breder zijn dan je heupen om te voorkomen dat je kleiner lijkt in de broek. En wil je langer lijken? Dan kun je ervoor kiezen om een flared jeans te dragen die het grootste deel van je schoenen bedekt. Hierdoor zie je niet precies waar jouw benen eindigen en maakt het je optisch langer.

Fashion
  • The Zoe Report, Your Next Shoes
  • BrunoPress, Instagram