Empowerment door seksualiteit: Eva de Visser van Rouze over de kracht van seksueel welzijn

In een panelgesprek tijdens The Self-Made Summit bespreekt Eva samen met twee andere deskundigen de invloed van seksuele zelfexpressie en empowerment.

eva de visser

Marie Claire is mediapartner van The Self-Made Summit, hét business evenement voor vrouwelijke professionals, dat dit jaar op 23 mei plaatsvindt in Amsterdam. Eva de Visser, founder van het platform Rouze, is een van de sprekers die dag. Marie Claire sprak Eva over de ontwikkeling van Rouze en de invloed van seksueel welzijn op persoonlijke en professionele groei.

Rouze

Rouze is een platform met erotische verhalen, speciaal gericht op vrouwen. "Het idee kwam voort uit mijn eigen behoefte aan een plek waar erotiek op een verfijnde, maar toch expliciete manier werd gebracht," vertelt Eva. "Mijn carrière begon bij een uitgeverij, dus ik had al ervaring met het uitgeven van verhalen." Toen Fifty Shades of Grey uitkwam, zag ze hoeveel impact dat had op vrouwen van verschillende achtergronden. "Ik realiseerde me dat er behoefte was aan erotiek die vrouwen in staat stelt hun eigen fantasieën te gebruiken, zonder de afleidingen en teleurstellingen van 'mainstream' expliciete porno."

En zo geschiedde. Inmiddels is Rouze uitgegroeid tot een populair platform vol diverse verhalen van verschillende professionele schrijvers. Samen met haar team werkt Eva hard aan hun missie: het empoweren van vrouwen via seksuele zelfexpressie.

The Self-Made Summit

Een talk over seksueel welzijn is misschien niet het eerste dat je op een business event zou verwachten. Toch ligt er een belangrijke link met professionele groei. "Seksueel welzijn is nauw verbonden met autonomie en zelfvertrouwen," legt Eva uit. "Zoals seksuoloog Elise van Aalderen, die ook in ons panel spreekt, zegt: voor een fijn seksleven is het heel belangrijk dat je seksueel autonoom bent, dat je je eigen keuzes kunt maken. En dat is ook iets dat je kunt doorvoeren op de werkvloer. Deze vrijheid - in hele brede zin - is essentieel voor geluk en succes."

Eva kijkt dan ook enorm uit naar haar rol als spreker op The Self-Made Summit. "Ik vind het geweldig dat er ruimte wordt gecreëerd om te praten over de link tussen professioneel succes en seksueel welzijn. Voor veel vrouwen is het niet vanzelfsprekend om hierover te spreken, en ik hoop dat ons panelgesprek helpt om dit taboe te doorbreken."

De toekomst

Hoewel er de afgelopen jaren al veel veranderd is op dit vlak, verwacht Eva dat de representatie van vrouwelijk genot blijft evolueren. "Vrouwen moeten natuurlijk gezien worden als personen in plaats van objecten. En dat betekent dat er hopelijk ook nóg meer podium komt voor vrouwen die misschien niet het 'perfecte plaatje' zijn." Daarin ziet ze ook zeker een rol weggelegd voor Rouze. "Bij Rouze proberen we dit te ondersteunen door niet in te vullen hoe onze personages eruitzien, zodat iedereen zich kan identificeren met hun eigen fantasieën."

Empowerment door seksualiteit

Wat vrouwen hopelijk gaan meenemen van het panelgesprek op The Self-Made Summit? "Ik hoop dat ze na ons panelgesprek beseffen hoe belangrijk vrijheid en plezier zijn voor hun algehele welzijn", zegt Eva. "Dat ze geïnspireerd worden om open te praten over seks met hun partners en vriendinnen, en om deze aspecten van hun leven te integreren in hun professionele doelen. Seksuele empowerment kan enorme gesprekken en inzichten opleveren, en ik hoop dat we de drempel verlagen om deze gesprekken te voeren."

Zien we jou 23 mei ook bij The Self-Made Summit?

Carriere
  • Iris Duvekot