Zo dien je op een positieve manier je ontslag in

Een paar handige tips.

Veel van ons hebben wel eens op het punt gestaan om op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Wat je redenen ook mogen zijn om je baan op te zeggen, er is een goede en een ‘verkeerde’ manier om dit te doen. Deze tips zullen je helpen om je huidige baan op een positieve manier te verlaten. 

Rustig blijven

Als je vertrekt omdat je het niet eens bent met de gang van zaken, kan het heel moeilijk zijn om een rustige houding aan te nemen wanneer je je ontslag indient. Houd er rekening mee als je op een nare manier je huidige werk verlaat, dit later in de weg kan gaan zitten als een potentiële werknemer contact met je oude baas opneemt. 

Lees ook: Zo solliciteer je vanuit je huidige baan

Neutraal

Negatief zijn brengt vaak alleen maar frustraties en problemen met zich mee. Het kan zijn dat je geïrriteerd en boos bent, maar laat dat niet de toon zetten. Toekomstige werkgevers kiezen bij het controleren van referenties meestal de kant van voormalige leidinggevenden. Zorg er dus voor dat je het gesprek neutraal houdt en je alles netjes afrond.

Positief

Blijf positief, zelfs als de omstandigheden waar je mee te maken krijgt niet eerlijk en onverantwoord zijn. Het kan je misschien wat geruststellen om jezelf eraan te herinneren dat je niet de eerste persoon bent die ooit ontslag heeft genomen. Enne, je zult zeker niet de laatste zijn.

Voorbereiding

Weet wat je gaat zeggen voordat je met je baas gaat praten. Zelfs als je met een goede reden vertrekt, is het gesprek waarschijnlijk moeilijk. Wees standvastig in je beslissing en wees bereid om alle potentieel ongemakkelijke vragen die ze stellen te beantwoorden. Houd het professioneel.

Bron: Lifehack | Beeld: Younger

Laatste nieuws