Prins Harry en Meghan Markle vluchten naar Canada

Ze vieren kerst in Canada.

Prins Harry en Meghan Markle vieren dit jaar geen kerst op landgoed Sandringham. Het koninklijke koppel kiest ervoor om samen met baby Archie Kerstmis in Canada te vieren. 

Canada

Meghan woonde voor een langere tijd in Canada, omdat ze de rol van Rachel in de populaire serie Suits vertolkte. “De hertog van Sussex heeft Canada de afgelopen jaren vaak bezocht en Meghan heeft er zeven jaar gewoond voordat ze lid werd van de koninklijke familie”, vertelt een woordvoerder van de familie. “De beslissing om naar Canada te reizen weerspiegelt het belang van het land voor het echtpaar”, zegt hij.

Lees ook: Prinses Amalia gespot in Tweede Kamer

Vertrouwd gebied

Het koppel heeft een hectische periode achter de rug in Engeland. Zo botert het niet lekker tussen broers Harry en William, die hebben bevestigd dat er ruzie is. Ook heeft Meghan het als kersverse moeder en royal al maanden zwaar te verduren door de enorme negatieve media-aandacht die ze krijgt. Ze zijn daarom meer dan blij om even terug te keren naar vertrouwd gebied. “Harry en Meghan genieten van de warmte die ze delen met Canadezen en van de schoonheid van het platteland met hun jonge zoon”, vertelde de koninklijke woordvoerder.

De premier van Canada, Justin Trudeau, verwelkomde de royals via Twitter. “Prins Harry, Meghan en Archie, wij wensen jullie een vredig en gezegend verblijf in Canada. Je bent hier onder vrienden en bent altijd welkom.”

Bron: Grazia | Beeld: BSR

Laatste nieuws