Deze actrice inspireerde Meghan Markle om ook te gaan acteren

"Iemand vertelde me ooit dat ik op haar leek en dat was het mooiste compliment dat ik kon krijgen."

Meghan Markle

We kennen Meghan Markle inmiddels zo goed als Duchess of Sussex dat we soms bijna vergeten dat ze een steady acting career had voordat ze prins Harry ontmoette. Waarom ze in eerste instantie begon met acteren? Dat heeft alles te maken met een zekere Hollywood-filmster.

Op de set

Al van jongs af aan was Meghan Markle op filmsets te vinden door het werk van haar vader, die als lichtspecialist werkte. "Tien jaar lang was ik elke dag na school te vinden op de set van Married ... with children", vertelde Meghan daar later over in Esquire. "Wat een vreemde en verkeerde plek was voor een klein meisje in het uniform van een katholieke school. Vaak zei mijn vader: 'Meg, waarom ga je niet even helpen bij de catering? Dit is niet zo geschikt voor de ogen van een 11-jarige."

De wens om zelf te gaan acteren was er al vroeg, al vond de latere hertogin van Sussex dat soms lastig om toe te geven. "Ik had er een hekel aan om zo'n cliché te zijn – een meisje uit LA dat besluit actrice te worden."

Julia Roberts

Het was echter niet het werk van haar vader of haar jeugd in filmstad LA die Meghan op het idee brachten om haar acteerdroom na te jagen. In een interview met Glamour uit 2017 vertelt Meghan welke vrouwen haar allemaal hebben geïnspireerd, en naast haar moeder Doria Ragland staat ook actrice Julia Roberts in het rijtje.

"Zij was de eerste persoon die ik op het witte doek zag en waarbij ik dacht: "Dat ziet er zo leuk uit, dat wil ik ook doen", vertelde Meghan, die later zelf met haar rol in Suits een aardige carrière zou opbouwen. "Toen ik jonger was vertelde iemand me: 'Je lijkt en profil wel een beetje op Julia Roberts.' Dat was het beste compliment dat ik ooit heb gekregen."

Beeld: BrunoPress

In 2018, toen Meghan Markle net met haar prins op het witte paard was getrouwd en de hertogin van Sussex was geworden, kreeg Julia Roberts te horen dat de royal groot fan van haar was. "Het is een fantastische avond voor me", zei ze daarover tijdens de première van Ben is Back. "Maar door die opmerking ben ik helemaal in de wolken!"

Celebrity
  • Marie Claire UK, Beau Monde
  • BrunoPress