Deze stappen zorgen ervoor dat jij dit jaar de liefde vindt

Soms wil je het heft in eigen handen nemen.

Lees ook

Als het vinden van de liefde dit jaar bovenaan je to do lijst staat, zijn er genoeg kleine dingen die je kunt doen om dat misschien te laten gebeuren. Deze stappen kunnen helpen om in een gezonde relatie terecht te komen dit jaar.

1. Zorg voor jezelf

Als je een partner wilt vinden die aan je (hoge) eisen voldoet , dan moet je er eerst voor zorgen dat je zelf aan die eisen voldoet. Hoe beter je in je vel zit, hoe groter de kans dat je de juiste partner vindt.

Lees ook: Dit gebeurt er met je lichaam als je een uur later dan normaal opstaat

2. Actief zijn zowel on- als offline

Door open te staan voor het ontmoeten van mensen op verschillende manieren, verhoog je je kansen om de juiste persoon te ontmoeten. Je kunt op zijn minst nieuwe vrienden maken.

3. Laat mensen achter

Visualiseer jouw droomrelatie. Hoe ziet die relatie eruit? Hoe voelt je relatie aan? Denk dan aan de mensen om je heen en beslis of ze je de relatie kunnen geven die je eigenlijk wil. Zo niet, wees dan niet bang om de band met hen te verbreken.

4. Schrap lijstjes

Hoewel het goed is om een idee te hebben van wat je zoekt, heb je baat bij het schrappen van eventuele checklists die je hebt van wat je zoekt in een partner of in een relatie.


5. Zeg vaker ‘ja’

Er zijn een miljoen redenen om nee te zeggen tegen een date. Maar als je vaker ‘ja’ zegt stel je je open voor meer mogelijkheden. Je gaat niet je droompartner vinden als je in je comfortzone blijft hangen. 

6. Stel je open

Het maken van kleine veranderingen in je dagelijkse routine kan je helpen om je kansen op een relatie te vergroten. Ga opzoek naar manieren om nieuwe mensen te ontmoeten en ervaringen op te doen. 

7. Aanwezig zijn in je dagelijkse leven

Leef in het moment en maak je niet druk over dingen die je niet kan veranderen. Door rust te creĆ«ren in je hoofd geef je jezelf de ruimte die nodig is om je diepgaand te verbinden met jezelf en anderen om je heen. Wat absoluut noodzakelijk is om de liefde te vinden

8. Een positieve houding 

Het hebben van een positieve houding is erg belangrijk bij veel aspecten in je leven. Als het je doel is om de liefde te vinden dit jaar, kan het nodig zijn om veranderingen toe te passen in je leven en je manier van denken. 

Bron: Bustle UK | Beeld: Someone Great

Laatste nieuws

Zie ook