Aha! Dit is waarom jij en je vriend ruzie anders herinneren

Verklaard een hoop...

Lees ook

Iedereen kent het: Je hebt ooit (oké, meerdere keren) ruzie gehad met je vriend en als jullie jaren later oude koeien uit de sloot halen, blijken jullie heel anders op het moment terug te kijken. Jij zweert dat hij jou jaren geleden voor zuurpruim uitmaakte, terwijl hij zeker weet dat hij dat nóóit gezegd heeft. Huh!? Dat jullie een ruzie beiden anders herinneren, is helemaal niet gek. Sterker nog: er zit een hele reden achter, blijkt uit onderzoek van The Wall Street Journal.

Hoe dan?

Onderzoekers hebben ontdekt dat mannen en vrouwen over het algemeen dezelfde hersencapaciteit hebben. Maar, iedereen onthoudt wat hij of zij persoonlijk deed beter dan wat zijn of haar partner deed. Je bent dus minder goed in staat om te onthouden wat jouw liefje nou precies zei, maar wél wat jij zelf zei en voelde. Daar komt bij dat als je veel over de ruzie nadenkt, je eigenlijk herinnert hoe je je toen voelde, niet per se wat er toen gebeurde. Dit betekent ook dat als jij nu anders naar je partner kijkt dan toen, het ook verandert hoe je de ruzie herinnert. Snap je het nog?

Lees ook: Dít is de reden dat je denkt te moeten plassen tijdens de sex

Verleden tijd

Anyway, het komt er op neer dat eigenlijk geen van beide gelijkt heeft. Een nieuwe ruzie beginnen over wie er liegt is dus niet nodig, want niemand liegt! Jullie herinneren het beide gewoon anders en kunnen daar niets aan doen.

En daarbij: het is gebeurd, verleden tijd, dus niet meer over nadenken.

Bron: Grazia | Beeld: The Break-up

Laatste nieuws

Zie ook