5 Dingen waar je opgewonden van kan raken

Het menselijk lichaam is moeilijk te begrijpen.

5 Dingen waar je opgewonden van kan raken

Het menselijk lichaam is onvoorspelbaar en moeilijk te begrijpen. Zo ook het feit dat je soms opgewonden kan worden, zonder dat daar een reden achter zit. Deze vijf onverwachte dingen kunnen de oorzaak zijn van een opgewonden gevoel.

1. Rouwen

Klinkt vreemd, maar het is eigenlijk heel gewoon. Verdriet en libido hebben een nauwe band. Vaak is de rouwende persoon in tijden van verdriet in een psychologische positie om op anderen te leunen voor steun. Deze steun en geruststelling ontwikkelt zich vaak tot seksuele gevoelens.

Lees ook: Dit zijn de grootste datingtrends voor 2020

2. Ruzie

Als je in een verhitte ruzie terechtkomt, wordt het misschien ook op andere plaatsen heet. Niet voor niets bestaat de term 'goedmaakseks'. Ruzie verhoogt je testosteron, bloeddruk en alertheid. Net als bij angst en paniek gaat je lichaamstemperatuur omhoog, je handpalmen zweten en je huid tintelt bij elke sensatie.

3. Snoep

Snoep eten kan je zeker in de stemming brengen. Bepaalde soorten junkfood, zoals ijs en chocolade, kunnen helpen de feel good chemicaliën in ons lichaam vrij te geven en onze endorfines te laten stromen. Het spelen met voedsel tijdens de sex kan je ook extra opgewonden maken.

4. Enge films

Bang zijn kan ook een turn on zijn. Als je adrenaline stijgt, worden al je gevoelens versterkt. Je lichaam zal denken dat je partner je hart doet razen, in plaats van die clown met kettingzaag.

5. Anderen in actie zien

Het zien van een seksuele handeling, denk bijvoorbeeld aan die hete scene in je favoriete serie, kan je opgewonden maken.

Lifestyle
  • Popsugar UK
  • Gossip Girl