Zo voorkom je dat je je gaat vervelen op werk

Ongeacht hoe saai je baan is.

Zo voorkom je dat je je gaat vervelen op werk

We vervelen ons allemaal wel eens tijdens werk. Als het zoeken naar een meer uitdagende baan geen optie voor je is, zijn er manieren om je minder te vervelen, ongeacht het werk dat je doet. Doormiddel van deze tips haal jij elke dag het beste uit jezelf.

Plannen maken

Als je werk 'saai' is, zorg dan dat je je vrije tijd goed besteed. Probeer elke werkweek tenminste twee avonden leuke dingen in te plannen. Als je iets hebt om naar uit te kijken, dan zal je stemming verbeteren en verbreek je makkelijker die werksleur.

Lees ook: Dit moet je niet doen voordat je naar werk gaat

Doe meer

Als je je verveelt op werk, kan dat zijn omdat je niet voldoende wordt uitgedaagd. Vraag je baas of er grotere projecten zijn waar je aan mee zou kunnen werken of nieuwe dingen die je op zou kunnen pakken. Zijn er doelen op lange termijn waar je mee zou kunnen beginnen? Als je een groter doel hebt, zul je sneller hard willen werken.

Leer iets nieuws

Zoek iets waarin je geïnteresseerd bent en probeer daar tijd in te investeren. Je weet maar nooit, maar je zou er echt goed in kunnen worden. Er zijn een heleboel online tutorials die je kunt bekijken om een nieuwe hobby te vinden. Daarnaast kun je opzoek gaan naar een meetup groep of workshop waaraan je kunt deelnemen. Zo heb je elke week iets om naar uit te kijken.

Bouw je online aanwezigheid op

Begin een blog en schrijf artikelen om je kennis of mening te delen over de onderwerpen die jouw interesseren. Zet je in om minstens één keer per week iets te plaatsen om je volgers bezig te houden. Hou je niet zo van bloggen? Start een podcast! Je bent niet alleen je eigen reputatie online aan het opkrikken, je zou ook je tweede carrière kunnen opbouwen.

Carriere
  • Lifehack
  • iStock