Dit is de reden dat je je panty altijd goed moet wassen

Je zal het misschien niet verwachten...

Lees ook

Soms lijkt er nooit een einde te komen aan de bergen vuile was. Het liefst gooien we alles in de wasmachine, zodat het weer lekker fris ruikt en aanvoelt. Maar geldt dat ook voor panty’s? Je zal het misschien niet verwachten, maar het is hartstikke belangrijk om je panty’s goed te wassen.

Bacteriën

Onderzoekers kwamen er namelijk achter dat panty’s een perfecte plek zijn voor bacteriën. De dunne stof houdt zowel vocht als warmte vast, waardoor het aardig broeierig kan worden. Oftewel, een uitstekende omgeving voor bacteriën. Het klinkt niet alleen vies, maar je kan er ook veel last van krijgen. Zo kunnen de bacteriën voor huidirritatie zorgen en zelfs een infectie veroorzaken. Yikes!

Lees ook: Dit is hoevaak je je kleding zou moeten wassen

Irritatie

Mocht je je panty meerdere keren dragen zonder 'm tussendoor te wassen, denk daar dan voortaan nog even goed over na. Je zit namelijk echt niet te wachten op geïrriteerde benen. Volgens het onderzoek zou je je panty dan ook na één keer dragen al opnieuw moeten wassen, zodat de bacteriën geen kans krijgen zich in je panty te nestelen. Enne, nu we toch bezig zijn. Door de panty’s tegelijk met je ondergoed te wassen blijven ze langer mooi. Als dat geen fijne tip is! 

Bron: Beau Monde | Beeld: Jason Lloyd-Evans

Laatste nieuws

Zie ook