Matthijs van Nieuwkerk stopt met DWDD

De kogel is door de kerk.

Matthijs van Nieuwkerk stopt met DWDD

De kogel is door de kerk: Matthijs van Nieuwkerk stopt met De Wereld Draait Door.

Vertrek

Volgens Het Parool zou de redactie van de BNNVARA-talkshow vanochtend zijn ingelicht over het vertrek van Matthijs. 

Toch komt het nieuws niet helemaal als donderslag bij donkere hemel. Zo vertelde Matthijs vorig jaar al in LINDA. dat hij erover na zat te denken om te stoppen. “Ik heb het idee dat zoals er destijds een aantal redenen waren om bij DWDD te blijven, er nu een aantal redenen zijn om er in het voorjaar mee te stoppen.” 

Lees ook: Vierde presentator van Eurovisie Songfestival bekend

Tijd voor iets anders

Na vijftien jaar vindt Matthijs het nu wel welletjes geweest. “Dat is ook een mooie tijd, niet? Maar het belangrijkste is dat ik straks nog iets anders wil in mijn leven", vertelde hij eerder al.

Toch tekende de presentator nog voor drie jaar bij en is inmiddels ook bekend wat hij nu gaat doen, namelijk: een zaterdagavondshow. "DWDD was een weergaloos avontuur, waarin ik veel dromen heb zien uitkomen. We hebben in die dagelijkse driekwartier televisie veel bedacht, veel gedurfd, veel voor mekaar gebokst. Nu wil ik het roer nog een keer omgooien. Ik hijs de zeilen."

Hoewel de concurrentie op de zaterdagavond moordend is, heeft Gert-Jan Hox, Directeur Content BNNVARA, er veel vertrouwen in. "Ik ben ervan overtuigd dat hij daar een ijzersterk hoofdstuk aan toe gaat voegen op de zaterdagavond."

Matthijs' laatste uitzending voor DWDD is op vrijdag 27 maart.

Celebrity
  • Grazia
  • BSR