Met deze tips maak je een goede eerste indruk

Jezelf voorstellen kan soms een dingetje zijn.

Met deze tips maak je een goede eerste indruk

Je voorstellen aan nieuwe collega's, vrienden van vrienden of aan je schoonouders, kan enorm spannend zijn. Want: hoe kom je over en wat zullen ze over je denken?

Eerste indruk

Als je waarde hecht aan een eerste indruk en je je graag op je allerbest wil vertonen, dan kunnen onderstaande tips misschien van pas komen.

Lees ook: Met deze karatereigenschappen wind je iedereen om je vinger

5 Tips

1. Spray niet te veel parfum op
Studies hebben aangetoond dat mensen met een aangename geur over het algemeen 'sympathieker' gevonden worden. Maar, dit geldt alleen als de persoon in kwestie niet direct doorheeft dat je een geurtje op gespoten hebt. Wees dus niet te fanatiek met je parfumflesje.

2. Een open lichaamshouding
Wil je uitnodigend en persoonlijk overkomen? Deskundigen stellen dan voor om een open houding aan te nemen. Sla je armen dus niet over elkaar heen.

3. Stop met verhalen te vertellen
Hoe leuk je het ook vindt om ervaringen te herbeleven, je hebt het niet met diegene meegemaakt. Praat liever over onderwerpen die jullie beide interessant vinden.

4. Persoonlijke ruimte
Hoe voel jij je als iemand te dichtbij komt? Hallo, personal space! Wist je dat onderzoekers de perfecte afstand hebben onderzocht? De lengte tussen je elleboog en vingertop schijnt dicht genoeg te zijn.

5. Glimlach
Blijkbaar kan een glimlach van een vreemde je laten denken dat je slim bent. Althans, volgens een onderzoek van de Journal of Cross-Culture Psychology blijkt dat mensen die glimlachen, andere mensen het gevoel geven dat ze intelligent zijn.

Lifestyle
  • Lifehack
  • The Family Stone