Deze gewoontes tijdens de feestdagen zijn slecht voor je huid

Deze gewoontes tijdens de feestdagen zijn slecht voor je huid

Dat de feestdagen slecht zijn voor de lijn, kan iedereen bevestigen. Maar wie had verwacht dat een paar van onze typische decembergewoontes slechte gevolgen zouden hebben voor onze huid? Dit zijn de drie dingen waar je voor uit moet kijken.

Kijk uit voor deze drankjes

Lees ook: Wel uitgaan maar geen kater? Drink dan deze dranken

Een heerlijke mimosa bij het kerstontbijt en natuurlijk vijf wijnglazen bij het diner. Tijdens de feestdagen drinken we glas na glas en hier gaan we natuurlijk niet op bezuinigen. Wel is het verstandig om een aantal soorten drank te vermijden. Cocktails bijvoorbeeld, deze bevatten veel suiker. Door de suiker kan je huid gaan ontsteken. Rode wijn doet helaas ook niet veel goeds voor onze huid, het zorgt voor roodheid en vlekken. Ga voor transparante dranken, hier zitten de minste toevoegingen in en deze verlaten het lichaam sneller.

Wil je toch gaan voor dat lekkere rode wijntje? Drink dan genoeg water tussendoor en in de dagen vóór kerst. Ook kun je het best een dagcrème met hyaluronzuur gebruiken. Deze stof trekt vocht aan en zorgt er dus voor dat jouw huid gehydrateerd blijft. 

Kerst stress 

Kerst brengt onnodig veel stress met zich mee. Van het cadeau-shoppen tot aan de voorbereidingen van het kerstdiner. Wanneer je lichaam veel stress ervaart, maken je bijnieren meer van het hormoon cortisol aan. Dit hormoon beschadigt het collageen in je huid, waardoor het verouderingsproces versnelt en het herstelproces vertraagt. Om dit te voorkomen moet je wederom genoeg water drinken. Neem na alle hectiek even een hydraterend maskertje zodat je huid kan herstellen.

Slapen met make-up op

Na een lange avond duik je het liefst meteen je bed in en schiet het schoonmaken van je gezicht er wel eens bij in. Toch is dit de grootste boosdoener voor je huid. Hierdoor krijg je bacteriële infecties, wat leidt tot verstopte poriën en puistjes. Hiernaast droogt je huid uit, veroorzaakt het roodheid én zorgt het voor lijntjes en rimpels. Leg dus alvast een pak make-updoekjes op de nachtkastje, want dit is een no go. 

Bron: Libelle | Beeld: Getty Images