Karlie Kloss: "Als je een 'good girl' bent, betekent dat niet dat je saai bent"

Karlie Kloss: "Als je een 'good girl' bent, betekent dat niet dat je saai bent"

Ondernemer, do-gooder en model Karlie Kloss (25) vertelt over zelfvertrouwen, slimme en sterke good girls en de inhoud van haar toilettas.

Zelfvertrouwen is de meest sexy eigenschap. Ik probeer te leven volgens het mantra ‘sterk lichaam, sterke geest’.

Sporten kan mijn stemming veranderen en een goede work-out geeft me energie. Dat is de reden dat ik sport, niet mijn kledingmaat. Ik ben 1.88 meter en atletisch gebouwd, en voel me op m’n best als ik zo sterk mogelijk ben. Ik werk hard om mijn doelen te bereiken en leer graag nieuwe dingen om mijn geest gezond en t te houden.

Het vinden van de ideale geur is als het ontdekken van de perfecte jeans: hij omhelst je op de juiste plekken en gaat deel uitmaken van je persoonlijkheid. Er zijn weinig dingen die zo veel invloed kunnen hebben op je gemoedstoestand en gevoel als een geur. Met parfum bouw je een emotionele band op. Als ik de geuren ruik die mijn moeder en oma gebruikten, denk ik meteen aan ze.

Ik houd van geuren die pit hebben en veelzijdig zijn. ‘Good Girl’ van Carolina Herrera is er zo een. Bovendien is die gecreëerd door een sterke vrouw, vóór sterke vrouwen. Als je een good girl bent, betekent dat niet dat je saai bent. Het betekent dat je slim bent, en gevoelig, maar ook sterk en krachtig. Je bent je bewust van je sensualiteit en seksualiteit, zonder dat overdreven neer te zetten. In dat mysterie zit je kracht.

Carolina Herrera 'Good Girl' Edp 30 ml- € 61

 

"Een parfum moet pit hebben en veelzijdig zijn”

Een beautyregime is een cadeautje waarmee je jezelf het gevoel geeft dat je de beste versie van jezelf bent. Het is mijn ‘me-time’. Ik gebruik een serum en daarna een crème. Estée Lauders Advanced Night Repair Serum en Revitalizing Supreme + Global Anti-Aging Cell Power Creme. Exfoliëren is ook belangrijk – het is het eerste wat ik doe als ik uit het vliegtuig kom. O, en haarverzorging. Sinds ik mijn haar heb geverfd weet ik dat goede conditioners en haarmaskers de moeite waard zijn. Ik gebruik Christophe Robin Shade Variation Care ‘Baby Blonde’.

Estée Lauder Revitalizing Supreme + Global Anti-aging Power Eye Balm - € 63

 

Ik ben opgegroeid in de mode-industrie, omdat ik al sinds mijn vijftiende modellenwerk doe. Make-up artist Pat McGrath leerde me hoe belangrijk het is om op één ding te focussen, bijvoorbeeld een statement lip. Ik houd van felrood maar ook van burgundy – Estée Lauders Pure Color Envy Lipstick is er in mooie kleuren. Of alleen mooi gedefinieerde wenkbrauwen en verder een frisse huid. Boy Browgel van Glossier is fantastisch. Ik houd het graag simpel – als je huid straalt, heb je verder weinig make-up nodig: een beetje blush en wat concealer.

Estée Lauder Pure Color Envy Lipstick - € 26

 

Glossier Boy Brow Gel - € 13 

 
Vrouwen zijn sterk. Lipstick of paar hakken ondermijnt dat niet, maar onderstreept het juist. Sinds ik naar New York ben verhuisd, heb ik ontdekt dat clean eating veel effect heeft. Ik ben dol op vis, wat goed is voor je brein, en gefermenteerde groenten als zuurkool. Het draait allemaal om liefde voor jezelf en goed voor jezelf zorgen.

RMS Beauty 'Un' Cover-Up Concealer - € 39

 

Lees ook: Zo heb je Amal Clooney nog nooit gezien

Tekst: Fiona Embleton l Vertaling: Marjolein Vermeij l Beeld: Getty Images

Gerelateerde artikelen