Science says: knappe mensen gaan sneller vreemd

Science says: knappe mensen gaan sneller vreemd

Je denkt na al die jaren de liefde van je leven gevonden te hebben, want hij is lief, grappig en ook nog eens ontzettend knap. Eigenlijk is het hele plaatje compleet en denk jij aan niks anders dan oud worden met deze knappe man. Toch gooit een Amerikaans onderzoek roet in het eten.

Relatie

Uit een onderzoek van de universiteit van Harvard kwamen namelijk wat opmerkelijke resultaten als het gaat om knappe mensen. Volgens hoofdonderzoeker Christine Ma-Kellams was bij de 350 deelnemers duidelijk een verband te zien tussen hoe aantrekkelijk iemand is en hoe lang hun relatie duurt. Mensen die op de middelbare school erg populair waren door hun uiterlijk, hadden vaker korte relaties en gingen ook eerder gingen scheiden.

Vreemdgaan

Verder bleek dat minder knappe mensen vrijwel niet bezig zijn met anderen, buiten hun relatie om. En dat terwijl de knappe deelnemers die in een langere relatie zaten juist wél interesse in aantrekkelijke singles hadden. Volgens de onderzoekers zijn mooie mensen dan ook eerder geneigd om vreemd te gaan en hun relatie te beëindigen, omdat zij goed in de markt liggen en de partners bijna voor het uitzoeken hebben. “Zij zijn daardoor minder geneigd te investeren in een relatie wanneer die even minder loopt".

Uiteraard is het begrip 'knap' voor iedereen verschillend en dat is maar goed ook. Het leven zou wel erg saai zijn als iedereen dezelfde mensen knap vond. 

Onderzoek: op deze leeftijd kom je de ware tegen >

Bron: Grazia | Beeld: iStock

Gerelateerde artikelen