Volgens onderzoekers heeft single zijn een enorm groot voordeel

Volgens onderzoekers heeft single zijn een enorm groot voordeel

Ze zit alleen thuis, snikkend in haar kussensloop, hopend op een berichtje van een stille aanbidder. De single vrouw heeft het maar zwaar. Of toch niet?

Voordelen

Lees ook: Steeds meer millennials willen single blijven en dit is waarom

Volgens recente studies van Pew Research Center en Happify én volgens een eerder onderzoek van psycholoog Bella DePaulo, is een 'zielige' single vrouw net zo mythisch als een aflevering van Game of Thrones. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat single zijn zo slecht nog niet is. Alleenstaande vrouwen zijn namelijk zelfstandiger, hebben betere connecties met familie en vrienden en ontwikkelen zich sneller als persoon.

Carrière

Bovendien bleek uit het onderzoek dat single mensen fitter en meer tevreden op het werk zijn. Werkplezier zou namelijk afnemen na een belangrijke gebeurtenis in het leven, zoals een huwelijk.

Het stereotype van een zielige, eenzame single is dus erg achterhaald. Mensen bepalen zelf welke manier van leven het beste bij hun past. Hoewel een relatie natuurlijk erg leuk kan zijn, zitten er ook genoeg voordelen aan het vrijgezellenleven.

Bron: Marie Claire AUS, Bella DePaulo | Beeld: Isn't It Romantic