Zo maak je je garderobe lenteproof

Tijd voor een grote schoonmaak.

Lees ook

Nu de eerste dagen van maart erop zitten en de officiële start van de lente dus echt bijna binnen handbereik is, wordt het tijd om kritisch door je garderobe heen te gaan en deze klaar te stomen voor het voorjaar.

In en uit

Maak dit weekend tijd vrij om je kledingkast in te duiken en alles eruit te halen. Een deel van de dikke truien kunnen opgeborgen worden, terwijl je de voorjaarsrokken en -jurken juist te voorschijn haalt. Vind je allerlei items die je eigenlijk vergeten was of die je al lang niet hebt gedragen? Wees eerlijk en besef dat de kans groot is dat je het de komende tijd ook niet zult dragen. Maak er iemand anders blij mee of breng het weg voor het goede doel.

Het fijne aan deze grote schoonmaak is dat je de ruimte die je in je kast gecreëerd hebt, op kan (en moet, toch?) vullen met nieuwe items.


Lees ook: Deze 6 trends wil je dit jaar nog aanschaffen

Combineren

Nu je die voorjaarsrokken en -jurken in je handen hebt gehad, wil je ze natuurlijk het liefst meteen dragen. Gelukkig kan dat ook, mits je het goed combineert. Boven een fleurige rok, kun je een dikkere top of trui dragen in een eveneens vrolijke kleur en ook een jurk kun je daarmee combineren. Wil je een iets chiquere look? Een mooie colbert of wollen vest is ook perfect.

Bloemen, pastelkleuren en kant zorgen heel makkelijk voor een zomerse, vrolijke look. Geef romantische en luchtige items, en die met fleurige printjes, een plekje voorin je kledingkast. Combineer met leer of denim voor een stoere outfit.

Laagjes

Nu je toch lekker aan het combineren bent en dus verschillende laagjes aantrekt, hoeft die dikke winterjas echt niet meer elke dag. Vervang je warme mantel dus voor een dunner exemplaar en kies daar een mooie, warme shawl bij uit.

Bron: Elegance | Beeld: Alyssa Strohmann

Laatste nieuws

Zie ook