Met deze 6 thuisactiviteiten verveel je je geen moment

Geen gebrek aan creativiteit.

Lees ook

Om de curve te onderbreken en het coronavirus zo snel mogelijk in te dammen, is het beter als we allemaal thuis blijven. Om ervoor te zorgen dat je je niet gaat vervelen, hebben we zes activiteiten voor je op een rij gezet.

Activiteiten

1. Masterchef
Haal je kookboeken maar tevoorschijn, want je hebt nu alle tijd om dat ene moeilijke gerecht te maken. Moet er iets lang op het vuur staan? Perfect! Je hebt nu alle tijd om dit te doen. Enne, wie weet komt er een echte masterchef in je naar boven. Wist je trouwens dat het op dit moment een trend is om eigen gerechten (met alles wat je in huis hebt) te creëren? Uitdagingen genoeg!

2. Thuisbioscoop
Schuif alles aan de kant, leg matrassen en kussens op de grond, maak zelf popcorn en doe wat kaarsjes aan. Bestel pizza (nu het nog kan) en you're good to go voor een perfecte filmavond. Je kunt nu eindelijk die Harry Potter filmmarathon houden of je favoriete serie bingen, zonder dat je je schuldig voelt.


Tip: als je een beamer hebt, hang dan een wit laken op en stream daar een leuke film op (voor een écht bioscoopeffect).

Lees ook: Zo maak je kunstwerkjes in je koffie

3. School jezelf bij
Er worden veel gratis online cursussen aangeboden. Handig en leuk als je jezelf iets wil bijleren. Zo bied Free Code Camp verschillende gratis online cursussen aan, afkomstig van universiteiten als Brown, Harvard, Cornell, Princeton, Dartmouth, Yale, Columbia en Pennsylvania.

4. Maak een reisboek
Holidu, zoekmachine voor vakantiehuizen, heeft de perfecte oplossing voor als je het reizen nu al mist. Tijd om oude foto's tevoorschijn te halen en er een online fotoboek van te maken. Zo herbeleef je de reis een klein beetje opnieuw.

5. Maak je eigen cocktails
Nu alle horecagelegenheden gesloten zijn, word het tijd dat je je favoriete cocktail leert maken. Zoek de recepten op en ga ermee aan de slag. Wedden dat je straks een ster bent in het maken van een Espresso Martini, Moscow Mule en een klassieke Mojito?

6. Home makeover
Nu je toch zeeën van tijd hebt, kun je dit maar beter goed benutten. Is je slaapkamer toe aan een opknapbeurt? Een lik verf doet al wonderen. Of vervang je oude kussenslopen op de bank voor nieuwe mét een leuk kleurtje. Zo zorg je er toch even voor dat je in een 'nieuwe' omgeving zit.

Bron: Holidu | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook