Ontroerend: You'll Never Walk Alone op meer dan 180 radiozenders te horen

Een initiatief van 3FM-dj Sander Hoogendoorn.

Ontroerend: You'll Never Walk Alone op meer dan 180 radiozenders te horen

Vrijdagochtend stipt om 08:45 uur werd het lied You'll Never Walk Alone van Gerry & The Pacemakers, op meer dan 180 radiozenders gedraaid. 3FM-dj Sander Hoogendoorn zette de actie op om alle medewerkers in de vitale beroepen die nu de samenleving draaiende houden een hart onder de riem te steken.

30 landen

Het nummer was te horen in meer dan dertig landen. Zo deed heel Europa, en ook een aantal zenders in de VS mee. In Nederland deden alle grote zenders mee, van alle publieke zenders tot Radio 10, Qmusic, Veronica, 100% NL en Radio 538. Hetzelfde geldt voor België en in Groot-Brittannië deden BBC Radio 1 en Radio 2 mee. Stations uit Duitsland, Luxemburg, Oostenrijk, Spanje, Finland, Estland, Letland, Slowakije, Roemenië én Georgië werkten ook mee.

Lees ook: Zien: deze BN'ers klappen massaal mee voor de zorg

Saamhorigheid

Volgens 3FM-dj, is er behoefte aan saamhorigheid en het nummer You'll Never Walk Alone, past daar volgens hem perfect bij. "Het is een liedje met een universele boodschap over verbondenheid en zonder opsmuk. Je kunt het perfect vertalen naar de huidige crisis."

Hoogendoorn was erg ontroerd en kreeg ook even een brok in zijn keel. "Nu niet huilen, Hoogie. Deze is voor alle vakkenvullers, alle schoonmakers, alle maaltijdbezorgers, agenten en niet te vergeten onze helden in de zorg en het onderwijs. Jullie zijn niet alleen."

Celebrity
  • RTL Boulevard
  • Vonecia Carswell, Twitter, Instagram