Gaat je exotische droombestemming niet door? Dit is het (uitstekende) alternatief

Zo kan jouw welverdiende vakantie gewoon doorgaan.

Camper

Je kent het wel, je hebt een jaar lang gezwoegd op je werk en nu is het tijd voor die welverdiende vakantie. Er is echter een wereldwijde pandemie aan de gang die er helaas voor zorgt dat die welverdiende en gedroomde vakantie wellicht niet door kan gaan. Terwijl je nu juist zoveel behoefte hebt aan vrijheid en ruimte. Jarenlang thuiswerken gaat je echt niet in de koude kleren zitten. Of je nu alleen in een appartementje in Amsterdam woont of met je gezin in een boerderij in Lutjebroek, op een gegeven moment komen die welbekende vier muren toch wel op je af. Dus, die vakantie naar Barbados gaat hem dit keer niet worden, maar waar ga je dan naartoe? Gelukkig zijn er binnen het Europese continent prachtige plekken om naartoe te gaan waar je die welverdiende rust kunt pakken en kunt genieten van natuur, bergen of de zee.

Alternatief voor een huisje

Momenteel zijn vakantiehuizen en appartementen in Europa erg in trek. Hier kleven echter twee nadelen aan. Door de hoge vraag zijn de prijzen flink gestegen, dus als je er een beetje fijn bij wilt zitten moet je behoorlijk de portemonnee trekken. Daarnaast zijn de maatregelen van verschillende landen tegenwoordig net zo veranderlijk als het weer. Heb je net dat mooie appartement met zeezicht in Barcelona geboekt voor twee weken en ben je van plan lekker elke dag te gaan zwemmen en verder restaurantjes bezoeken, gaat alles daar op slot en zit je twee weken opgesloten op 35m2.

Om dit te voorkomen kun je je eigen huisje op wielen meenemen, namelijk een camper. Dit is een uitstekend alternatief voor een vakantie in een huis, appartement of hotel. Kamperen in een tent of caravan is niet voor iedereen weggelegd. Met een camper ervaar je net iets meer gemak dan in een tent. Ook met kinderen is het ideaal dat je tijdens de rit wat meer bewegingsruimte hebt. In de meeste gevallen kun je een camper gewoon rijden met een rijbewijs B. Na een proefrit rijd je er dus gemakkelijk mee weg.

In deze tijd is het erg handig dat je met een camper flexibel bent. Wanneer er ergens maatregelen worden getroffen dan kun je eenvoudig doorrijden naar een land waar er meer mogelijk is. Via Goboony kun je een camper huren van een particulier. Je hebt persoonlijk contact met de eigenaar en het aanbod is groot. Zo is er voor ieder budget wel een type camper beschikbaar. Ook ideaal voor mensen die zelf een camper hebben en hem willen verhuren. Wanneer je de camper zelf niet gebruikt kun je er nog wat aan verdienen ook!

Waar ga je dan naartoe?

De exotische bestemming buiten Europa laat dus nog even op zich wachten. Maar waar ga je dan wel heen deze zomer? Gelukkig zijn er dichterbij huis ook prachtige plekken te vinden, daar hoeft je echt niet ver voor te reizen. Misschien wel het best bewaarde geheim van Europa is Slovenië. Dit prachtige land is rijk aan veel bossen, bergen en heeft ook nog eens een aantal goede wijnregio’s. Een leuke bestemming om met een camper naartoe te gaan, dus!

Een meer voor de hand liggend land om met de camper naar toe te reizen is Noorwegen. Dit uitgestrekte stuk paradijs is ideaal voor mensen met een caravan of camper. Je kunt er op veel plekken vrij kamperen en er is ontzettend veel prachtige natuur. Maar wist je dat je ook voor een strandvakantie uitstekend naar Noorwegen kunt gaan? Je gaat je verbazen over de witte stranden en het helderblauwe water dat je er kunt vinden. Voelt het toch alsof je op een exotische bestemming zit. Zonder de palmbomen dan misschien, dat wel.

Overwinteren in de camper

Veel mensen kiezen in de winter voor een skivakantie in de bergen. Maar er zijn er ook genoeg die het winterse weer liever achter zich laten en in de winter een zomerse, warme bestemming uitkiezen. Laat dat nu op dit moment net wat lastiger zijn dan normaal...

Geen zin om te wachten op je camperreis tot de zomer? Ook in de winter kun je prima op pad met een camper. In het zuiden van Spanje of Portugal zijn de temperaturen in de winter ook nog aangenaam en je waant je helemaal in een andere cultuur. Omgeven door palmbomen en met een sangria in de hand is het aangenaam vertoeven in het zuiden van Europa. Happy travels!

Lifestyle
  • Unsplash