4 Tips om je kind te helpen met leren

Lesgeven is namelijk niet altijd even makkelijk.

4 Tips om je kind te helpen met leren

De maatregelen betreft het coronavirus zijn maandagavond nog meer aangescherpt. Vooralsnog geldt dat scholen tot 6 april gesloten zijn, daarna kijkt het kabinet verder. Veel kinderen krijgen hierdoor online les. Maar hoe pak je dit het beste aan?

4 tips

1. Creëer een leeromgeving
Net zoals jij voor jezelf een werkomgeving creëert, is het fijn als je kind ook een eigen leeromgeving heeft. Het maakt niet uit waar hij/zij leert, zolang je kind zich maar kan concentreren. Of dit nu op verschillende plaatsen door het huis is, aan tafel of op de grond. Wees hier flexibel in en kijk wat het beste voor hen werkt. Probeer afleiding, zoals de televisie die aanstaat, wel te beperken.

Lees ook: Zo werk je 'productief' vanuit huis mét kinderen

2. Bedenk welke technologie ze nodig hebben
Dit kan van een simpele Adobe Acrobat Reader zijn (gratis) tot een specifiekere videospeler. Als ze niet gratis zijn, dan is het de moeite waard om te controleren of de school een gedeelde licentie of toegangspakket heeft die je kunt gebruiken.

3. Maak een rooster
Het is belangrijk dat je kinderen deze periode niet alleen zien als een 'verlengde vakantie', maar als een normale school van huis uit. Creëer daarom structuur. Dit kan bijvoorbeeld door een rooster te maken, zodat ze routine hebben en weten wat ze kunnen verwachten.

4. Blijf in de buurt om te helpen, maar loop niet in de weg
Als je kind een bepaalde taak moeilijk vindt, wees dan beschikbaar om suggesties te doen en vragen te beantwoorden. Maar, laat hem of haar de dingen zoveel mogelijk zelf doen. Als je zelf ook het antwoord niet weet, werk dan samen met je kind om een oplossing te vinden.

Probeer er daarnaast het beste van te maken, want het is een uitdagende periode voor iedereen. Doe wat je kunt, maar wees niet te streng voor jezelf (en voor je kind).

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op Marie Claire Australia.

Carriere
  • Marie Claire AU
  • iStock