Zó blijft de redactie fit tijdens de coronacrisis

Van het behalen van 10.000 stappen per dag tot het squatten met een sixpack melkpakken.

Zó blijft de redactie fit tijdens de coronacrisis

Inmiddels zijn we week vijf ingegaan van deze gekke periode. Dit betekent ook dat we al vijf weken lang niet naar onze favoriete sportschool kunnen. Toch probeert iedereen fit te blijven, van wandelen tot het squatten met een sixpack melkpakken. Lees hieronder hoe de redactie van Marie Claire in beweging blijft.

Hoofdredacteur Annelies

"Wandelen is het nieuwe sporten. Goed voor je lijf maar zeker goed voor de geeft. Voor het eerst merk ik nu zelf het effect van forest bathing, ik krijg meer energie, slaap beter en oh het maakt je hoofd zo fijn leeg!"

Lees ook: Zo werkt de redactie thuis tijdens de coronacrisis

Beauty director Marjolein

"In het 'normale' leven sport ik gemiddeld drie keer per week. Twee keer HIIT-training bij Robby Nelson Training Club in de Amsterdamse Pijp, en één keer hot yoga of rocycle. Robby geeft zijn HIIT-trainingen nu in het park, in groepjes van twee, dus dat kan ik gelukkig een keer per week blijven doen. En hij heeft een app ontwikkeld die je gratis kunt downloaden, met oefeningen om thuis te doen, leuk om te proberen! Verder ben ik weer begonnen met rennen. Ik heb een haat-liefde-verhouding met hardlopen. Mijn emoties tijdens het rennen schieten van 'wow, dit is lekker' tot 'waarom ben ik hieraan begonnen?' en van 'zal ik er nog een stukje aan vastplakken?' tot 'o mijn god ik wil naar huis'. Dat alles in een tijdsbestek van pak 'm beet een half uur. Achteraf voel ik me on top of the world, dus gewoon die hardloopschoenen aantrekken en gáán. Ook een succes: een vriendinnetje stelde voor om via Zoom een training met onze vriendinnengroep te doen. Zij legde de oefeningen uit, wij deden ze na. Iedereen had de volgende dag spierpijn. Lekker!"

Art director Charlie

"Elke ochtend start ik heel vroeg in het park met een coffee to go in mijn hand. Ik heb een stappenteller genomen om mijn goals bij te houden #motivation. Wat mijn doel is? Elke dag 5km (10.000 stappen) lopen. Ik begin dus in de ochtend met een wat kleiner rondje, zodat ik op een later tijdstip een langere route kan lopen. Dit doe ik vaak tijdens de middagpauze of na werktijd, zodat ik voldoende frisse lucht krijgt."

Eindredacteur Louky

"Wie fit wil blijven, moet inventief zijn. Want alles is plots anders: geen sportschool, geen roeiles, geen fietstochten naar kantoor. Ik blijf fit door als een bezetene het huis op te ruimen, in de tuin te werken en zelf naar de supermarkt te gaan. Waarom? Omdat het hier een puinhoop is. En omdat het werk voor Marie Claire nu ook in de avond kan. En omdat alle bezorgmomenten vol zitten bij Albert Heijn. Daarnaast heeft zich om onduidelijke redenen een zeer fanatieke aandrang tot sporten van mij meester gemaakt. Elke ochtend ga ik hollen in het park of volg ik een les met de Basic Fit-app. Een fleece deken doet dienst als yogamat en squats gaan ook heel prima met een sixpack melkpakken. Ik vermoed dat het iets te maken heeft met het basisidee dat als je lichamelijk fit bent, je het mentaal ook nog wel even zult volhouden. Want dat is volgens mij de grootste uitdaging nu."

Online editor Maaike

"Voorheen sportte ik minimaal twee keer per week. Zo volgde ik elke week een lesje bij Saints en Stars, en combineerde ik het nog met een lesje kickboksen, rocycle of barre. Doordat ik (net zoals velen anderen) aan huis gekluisterd ben, merk ik dat ik aan het einde van de dag erg onrustig ben. Om mijn hoofd een beetje leeg te maken, wissel ik wandelen en sporten met elkaar af. Samen met mijn huisgenoten, volg ik elke week een lesje van Bootyclub in onze tuin. Daarnaast heb ik een paar jaar geleden het eBook BBG (Bikini Body Guide) van Kayla Itsines aangeschaft. Nooit gedacht dat ik dit ooit nog zou gebruiken, maar de oefeningen die in dit boek staan kun je gemakkelijk thuis doen. Van een full body work-out tot aan het trainen van je benen, armen en abs. Ik ben erachter gekomen dat je een heel eind komt met een matje, wat meubilair én paar boeken."

Lifestyle
  • Redactie Marie Claire
  • Andrew Heald