Wow! Dit doet dansen met je

Vanaf nu gaat dansen jouw nieuwe favoriete bezigheid zijn.

Wow! Dit doet dansen met je

In quarantaine moet je toch iets doen om de tijd te doden. Dansen is daarom de ideale uitkomst. Je dagelijkse uurtje beweging kun je dan ook weer afvinken. Enne, wist je dat dansen ook goed is voor je gezondheid?

Instinct

Een filosoof zei ooit: "Zonder muziek zou het leven een vergissing zijn." Wat blijkt? We hebben een natuurlijk instinct om het ritme van muziek te volgen. Zo klappen kinderen spontaan in hun handen, bij het horen van vrolijke muziek. En schud je losjes met je heupen op leuke muziek. Dit komt doordat we natuurlijk de behoefte hebben om te communiceren via beweging met ons lichaam.

Lees ook: Met deze 5 tips werk je aan je carrière tijdens de coronacrisis

Meer overlevingskans

Waar je ook vandaan komt, iedereen kan genieten van muziek en hoort dezelfde beat of melodie. Antropologische studies tonen zelfs aan dat groepen meer overlevingskansen hebben, als ze een gemeenschappelijke dans hebben om hun gevoelens al dansend te delen. We kunnen nu niet gezamenlijk op de dansvloer staan, maar ook voor de spiegel en onder de douche is het altijd een goed moment om los te gaan.

Geluk

Naast dat muziek en dansen kunnen verbinden, zorgen zij ook voor onze fysieke en mentale gezondheid. Onderzoek heeft aangetoond dat depressieve mensen die salsalessen volgen, zich na vier weken al beter voelen. Een ander onderzoek wees uit, dat mensen die regelmatig dansen, zich tevredener voelen. Over hun leven, liefde, relaties, werk, doelen... Dus: laten we dansen!

Lifestyle
  • Beau Monde
  • Taylor Ann Wright