Vergeet de panterprint: nagels met koeienprint zijn de trend du moment 

Yay or nay?

koeienprint

Eerder dit jaar was de modewereld al overtuigd van de kracht van de koeienprint. Zo droegen we laarzen, blouses en zelfs broeken met dit motief. En ook aan het einde van 2021 lijkt de print nog niet op z’n retour, want we zien het nu ook terug in nail art.

Inspiratie

Onze liefde voor de koeienprint komt niet helemaal uit de lucht vallen. Eerder showden celebrities als Kendall Jenner en Ariana Grande de koeienprint al op hun nagels op social media. Hierna namen steeds meer mensen het over en honestly, we get why.

Ook celebrity nagelstyliste Brittney Boyce snapt wel dat het motiefje in trek is: "De koeienprint is iets grilliger en abstracter (in vergelijking met andere prints, red.)”, deelt ze daarover met The Zoe Report. “Het is iets makkelijker om aan te brengen, omdat het niet nodig is om een ingewikkelde vorm te creëren en het kan in verschillende kleurencombinaties gedaan worden.”

Variatie

Niet alleen kun je spelen met kleuren, maar ook met designs. Zo kiezen sommigen ervoor om slechts één nagel te voorzien van wat western chicness, of wordt enkel het puntje van de nagel voorzien van de koeienvlekken. “Het beste aan de koeienprint is dat het simpel en leuk is en dat je het precies op zo’n manier kunt aanbrengen die bij jou past”, vindt nagelspecialist Salina Néou.

Trucje

Hoewel het niet héél moeilijk is om een basis koeienprintje aan te brengen, wil je er natuurlijk wel zo lang mogelijk van genieten. Ontdek je opeens dat je snel de deur uit moet? Dan kun je je nagels met een simpel trucje sneller laten drogen, namelijk door je nagels in een kommetje met koud water te dippen. Dit versnelt het drogingsproces.

Pas dit trucje overigens alleen toe als je écht heel snel de deur uit moet en je geen tijd hebt om je nagels te laten drogen. Water kan er namelijk ook voor zorgen dat de nagelplaat uitzet, waardoor de nagellak kan afbladderen zodra het droog is en de nagel zijn oorspronkelijke structuur aanneemt. Heb je dus wel wat extra time on your hands? Wacht dan geduldig tot de nagellak droog is.

Beauty
  • The Zoe Report
  • iStock