Bored? Dit doet de redactie om verveling tegen te gaan

Inmiddels zijn we week zes van zelfisolatie ingegaan en daar komt binnenkort nog geen verandering in.

Bored? Dit doet de redactie om verveling tegen te gaan

Inmiddels zijn we week zes van zelfisolatie ingegaan en daar komt binnenkort nog geen verandering in. Zo werd dinsdagavond bekendgemaakt dat de regels rondom het coronavirus nog zeker tot 20 mei gelden. Slaat de verveling inmiddels ook aardig toe? Snappen we! Lees verder om erachter te komen hoe de redactie van Marie Claire dit tegen probeert te gaan.

Hoofdredacteur Annelies

"Mijn kookboeken staan nu niet alleen meer voor de sier in mijn keuken, ik gebruik ze tegenwoordig ook echt. Op dit moment ontdek ik zoveel nieuwe heerlijke gerechten. Daarnaast ben ik ook aan het tuinieren. Werkt heel rustgevend en het is ook een goede workout."

Lees ook: Zo blijft de redactie fit tijdens de coronacrisis

Beauty director Marjolein

"Ik vind legpuzzels leuk en kan me daar volledig in verliezen. In het normale leven is dat een beetje 'nerdy', dus ik houd 't bij één per jaar: tussen kerst en oud en nieuw. En waar sommige mensen na een half uurtje afhaken, bijt ik me er in vast en kan ik niet stoppen tot dat ding af is. Nu is ineens de hele wereld eraan verslingerd, en is het helemaal oké om in je eentje uren te zitten puzzelen. Ik durf niet te zeggen hoeveel ik er al gemaakt heb in het quarantaine-tijdperk, maar laat ik zeggen dat het niet meer op een hand te tellen is. Ik heb m'n kledingkast al twee keer uit- en weer ingeruimd, om online van alles te koop te zetten. Telt misschien niet echt als de categorie 'entertainment', maar het houdt je in ieder geval even bezig. Een ander project is de waslijst met fotoboeken die nog gemaakt moeten worden. One down (een reis naar Cuba in 2015, shame on us), many more to go.

Eindredacteur Louky

"Wat ik zoal doe, naast werken, eten, sporten en lezen? Nou, wandelen in het park bijvoorbeeld, of de heg snoeien, champagne drinken in de zon, een cake bakken of triktrakken met een van de kinderen. Of tijdens een burenborrel plannen verzinnen voor een alternatieve Koningsdagmarkt in ons pand. Of een 1000-stukjes puzzel maken, plaatjes draaien, met z’n allen barbecueën, reuzenbellen blazen, het gras maaien of m’n haren laten knippen door iemand die daarvoor niet is opgeleid. Of melanzane maken, zwerfvuil oprapen in de straat, m’n nagels lakken, routes door de stad fietsen die ik normaal nooit fiets, of naar het tuincentrum gaan. In de avond help ik mee met de paddentrek en tuur ik daarna vaak nog door m’n sterrenkijker, want de lucht is steeds zo mooi helder. Verder valt er altijd nog wel iets aan te schaffen, zoals deze week bijvoorbeeld een trampoline, een set hoofdkussens, een stel guppy’s en een doos graszaad. En als ik even in de piekermodus ga, bedenk ik me dat het zo jammer is dat het Roadburn Festival afgelopen weekeinde niet doorging. Maar een minuut later ben ik stiekem ook een tikje blij dat ik lekker in m’n eigen bed kon slapen in plaats van vier nachten in een tentje."

Online editor Maaike

"Tegenwoordig wandel ik graag door de straten van Amsterdam. Het is zo rustig, waardoor de stad er opeens heel anders uitziet. Erg dat ik voorheen nog weleens liep te 'klagen' dat De Pijp (15 minuten fietsen) zo 'ver' was, terwijl ik er nu met gemak naar toe loop. Wat ik nog meer doe? Ik woon met nog vier andere meiden in huis, waardoor we we vaak op vrijdag of op zaterdag een huisavond organiseren. Zo hadden we laatst verschillende speciaal biertjes gekocht en maakten we er een kleine bierproeverij van. Ook hebben we spelletjes aangeschaft, waardoor we tegenwoordig Who's the Dude, Rummikub en Jenga spelen. Binnenkort houden we een huisdiner, waarbij iedereen één gerecht moet maken. Online shoppen is trouwens ook een hobby geworden. Shoppen is misschien een groot woord, ik stop vooral items in mijn winkelmandje om vervolgens alles er weer uit te halen. Want: niemand die het binnen nu en een paar weken ziet. Daarnaast bel ik ook veel vaker met mijn ouders dan voorheen. Misschien valt het niet echt in de categorie 'entertainment', maar toch fijn dat we elkaar virtueel kunnen zien én spreken. Voelt toch een beetje als thuiskomen."

Lifestyle
  • Joshua Rawson-Harris