Wéér een lockdown: zo vermaak je jezelf terwijl alles dicht is

Met deze tips hoef je je absoluut niet te vervelen.

lockdown hobby

Helaas moeten we er weer aan geloven. Onder andere niet-essentiële winkels, sportscholen en horeca zijn de komende tijd nog gesloten, dus we moeten onszelf weer even thuis zien te vermaken. Gelukkig kunnen we dat prima, je moet soms alleen weer wat inspiratie opdoen voor nieuwe activiteiten. Of misschien doe je lekker helemaal niets. En dat is ook helemaal goed. Met deze tips kom je de rest van de lockdown makkelijk door.

Lezen, lezen en nog eens lezen

Lezen is niet alleen leuk en vermakelijk, maar ook nog eens goed voor je. Het helpt je even stil te staan en je aandacht te focussen, oftewel het verbetert je concentratievermogen. Daarnaast werkt het ontspannend en door veel te lezen verbreed je je kennis. Niet alleen door een informatief boek, maar ook een mooie roman kan je aan het denken zetten of laat je kennismaken met emoties en het prikkelt je fantasie. Reden genoeg om deze lockdown lekker vaak een boek erbij te pakken.

Heb je niet altijd tijd of zin om een fysiek boek te gebruiken, dan is een luisterboek een heel mooie optie. Met een luisterboek ‘lees’ je een boek overal waar je maar wilt. Je kunt tijdens de lockdown dus lekker thuis op de bank naar je favoriete boek luisteren, maar ook al wandelend, fietsend of in de trein. Héérlijk!

In het land van e-boeken en luisterboeken is het aanbod groot. Er bestaan al verschillende apps waarop je een abonnement kunt nemen voor het gebruik van e-boeken en/of luisterboeken. Op Alleluisterboeken.nl vind je een fijn overzicht van meerdere aanbieders, tips voor de beste app voor jou én je kunt daar de meeste apps gratis proberen. Ideaal om erachter te komen welke app jij het meest prettig vindt. Luisterboeken en e-boeken zijn nu zo populair dat de bekende luisterboeken app Storytel nu zelfs zijn eigen e-reader lanceert, waarmee je dus gemakkelijk boeken kunt lezen én luisteren. Deze werkt wel alleen in combinatie met een Storytel abonnement.

Zoek de natuur op

Eerlijk is eerlijk, de natuur opzoeken is niet heel vernieuwend in het rijtje lockdown-activiteiten. Het is simpelweg één van de weinige dingen die we nog makkelijk kunnen doen. Toch is en blijft het heerlijk om naar buiten te gaan en een beetje actief te blijven. Kleed je lekker warm aan en maak een lange wandeling tijdens een koude winterdag om bij te kletsen met je vriendin. Of maak er een me-time moment van en luister een goed boek met bovengenoemde luisterboeken-apps. In stilte wandelend kan ook heerlijk zijn, kijk lekker om je heen en laat je gedachten de vrije loop. Het kan heel goed dat je je door de lockdown of wat voor omstandigheden dan ook, wat down voelt. Een frisse neus halen en een flink eind wandelen kan dan heel bevrijdend werken.

Gebruik deze tijd om echt tot rust te komen

Geen drukke winkelstraten, weinig verplichtingen rondom werk en minder afspraken met vrienden. Saai? Of het ideale moment om echt even rust te pakken? De lockdown kan ook het perfecte excuus zijn om lekker binnen te blijven met jezelf, partner of gezin. Het is ook nog eens vroeg donker en koud buiten, een heerlijke tijd om lekker met een deken op de bank te zitten en echt niks te doen, iets dat je al langere tijd op de agenda had staan maar wat er maar niet van komt. Leg je telefoon lekker ver weg zodat je niet in de verleiding komt de hele dag naar je scherm te staren. Doe waar je zelf in hebt op het moment dat het jou uitkomt. Voel je niet schuldig naar anderen, maar denk even schaamteloos alleen maar aan jezelf.

Pak de hobby's uit je kindertijd weer op

Je kunt een nieuwe vaardigheid aanleren, maar je kunt ook een hobby uit je kindertijd een nieuw leven inblazen. Was je helemaal gek op tekenen, huizen bouwen in The Sims of heb je jarenlang met veel plezier vioolles gehad? Dit is de perfecte tijd om je innerlijke kind weer naar boven te halen!

Dus bestel wat goede potloden, zet The Sims weer op je computer en haal je oude viool van zolder, het is tijd om je oude hobby weer op te pakken. Misschien kom je erachter dat je het nu helemaal niks meer vindt, maar wie weet komt het talent dat je al die jaren geleden had weer tevoorschijn. Zin om je hobby naar een hoger niveau te tillen? Na de lockdown weet je direct voor welke cursus je jezelf gaat inschrijven!

Lifestyle
  • Unsplash