Dit is er op Bevrijdingsdag te doen

Geen festivals en feestjes maar wel virtuele mogelijkheden.

Dit jaar vieren we Bevrijdingsdag net even ander dan normaal. Door het coronavirus zitten we met z'n allen thuis. Maar dat neemt niet weg dat deze bijzondere dag alsnog gevierd moet worden. Dit is er allemaal te doen.

Virtueel

Het is precies 75 jaar geleden dat ons land bevrijd werd. Sowieso een reden om de vlag uit te hangen. Maar je kunt je op deze dag prima vermaken met live streams, programma's, virtuele rondleidingen en herdenkingen. Zo is het mogelijk om een kijkje te krijgen in het huis van de familie Frank, kun je virtueel een bloem leggen, is er een online tentoonstelling waar je verhalen over de vrijheid kunt beluisteren en nog veel meer.

Lees ook: Dit kun je in mei op Netflix én Videoland verwachten

Soep

Door de vele mogelijkheden kun je online dus van alles zien en lezen. Maar ben je het beeldscherm zat? Voor inwoners van Amsterdam is er een speciale vrijheidsmaaltijdsoep. Ja, je leest het goed. Omdat we niet met z'n alle aan tafel kunnen zitten, is bedacht om samen dezelfde maaltijd te eten. Michelin-chef Joris Bijdendijk en Samuel Levie hebben de smaak van Amsterdam gevangen in een vrijheidsmaaltijdsoep. Kunstenaar Pier Parra heeft het blik vormgegeven. Zo maken we deze dag alsnog bijzonder. Enne, je kunt de soep nu zelf maken, klik hier voor het recept.

Wil je meer weten over de dingen die er te doen zijn? Klik dan hier.

Bron: 4en5meiamsterdam | Beeld: BSR

Laatste nieuws