Hoe slecht is het nou écht om met nat haar te slapen?

Waar de één zegt dat het schadelijk voor je haar is, zegt de ander juist dat het wonderen doet.

Hoe slecht is het nou écht om met nat haar te slapen?

Vooral als je altijd in de avond doucht, kan het weleens voorkomen dat je geen zin hebt om je haar te laten opdrogen voordat je naar bed gaat. Maar waar de één zegt dat het schadelijk voor je haar is, zegt de ander juist dat het wonderen doet. Dus hoe zit het nou eigenlijk? Marie Claire zocht het voor je uit.

Textuur

Iedereens haar reageert anders. Waar het voor de een wonderen doet om met vochtig haar te slapen, denk bijvoorbeeld aan een mooie golvende textuur, is het een ramp voor de ander. Volgens SELF zijn de gezondheidsrisico's van het slapen met nat haar, vrij minimaal. Maar dit is wél afhankelijk van hoe kwetsbaar je haar is, waardoor je misschien toch beter wil wachten totdat je haar volledig is opgedroogd voordat je je bed induikt.

Lees ook: Zó vaak zou je je haarborstel moeten wassen

Haarbreuk

Als het haar nat is, is het over het algemeen meer vatbaar voor haarbreuk. Hoe dit komt? Wanneer het nat is, openen de haarschubben zich wat het haar rekbaarder en brozer maakt. Door met nat haar te slapen, wrijf je met je haar langs je kussen, waardoor het sneller kan afbreken. Dit kan ook gebeuren als je na het douchen direct je haar borstelt.

Hoe het kan dat het bij de een sneller afbreekt dan bij de ander? Dit schijnt voornamelijk te maken te hebben met genetica. Maar ook met hoevaak je je haar verwarmt met stylingtools, of je het verft en hoe beschadigd je haar al is.

Slapen

Wil je toch met nat haar slapen? Zorg er dan voor dat het niet drijfnat is. Laat het iets drogen aan de lucht, om het risico op schade te verminderen.

Beauty
  • SELF
  • iStock