Trend alert: de chunky sandalen zijn terug 

De op de jaren '90 geïnspireerde trend maakt een comeback.

Lees ook

Vorig jaar zagen we de op de jaren '90 geïnspireerde trend al voorbijkomen, maar ook dit jaar maken de chunky sandalen een comeback. Hoewel een paar goede Birkenstocks het altijd goed doen, wekken sandalen met een nóg dikkere zool meer interesse.

Nineties

De chunky sandals komen in allerlei verschillende stijlen, denk aan brede banden en dikke plateauzolen. Maar ook details zoals grote gespen, tule en klittenband doen de truc. Eén ding is zeker, het geeft je sowieso een jaren '90 gevoel. Draag ze onder je favoriete jeans, short, rok of jurk om je outfit net iets sportiever te maken.

Lees ook: 3 opvallende trends voor de zomer


Chunky

De trend die ontstaan is in de atletische wereld, is uitgegroeid tot high fashion schoenen. En dat zie je terug in het straatbeeld, want al veel modeliefhebbers zijn gespot met een paar aan hun voeten. Ook het Zweedse schoenenmerk Vagabond Shoemakers was een van de eerste merken die de chunky sandals terug op de markt heeft gebracht. En ook deze lente en zomer van 2020 komen ze met een nieuwe sandaal genaamd 'Essy', die perfect in het rijtje van de 'dad sneaker' past (zie hieronder).

Shoppen

Ook enthousiast geworden? Snappen we! Daarom hebben we negen fijne chunky sandals voor je geselecteerd. Ter inspiratie of om te shoppen.

Bron: PopSugar | Beeld: BSR, Vagabond Shoemakers

Laatste nieuws

Zie ook