Modehuis Dior komt met een nieuwe podcast

De podcast richt zich op het feminisme in de mode-industrie.

Modehuis Dior komt met een nieuwe podcast

Modeliefhebbers opgelet, want Dior Talks komt met een nieuwe podcast, genaamd The Female Gaze. Je raadt het waarschijnlijk al, maar de podcast richt zich op het feminisme in de mode-industrie.

Feminisme

Wist je dat toen Maria Grazia Chiuri (modeontwerpster en huidig creatief directeur bij Dior) bij Dior begon, ze ervoor koos om enkel met vrouwelijke fotografen te werken? Een sterk statement, zo zegt ze zelf in de eerste aflevering. De Britse journaliste en auteur van het boek Girl on Girl: Art and Photography in the Age of the Female gaze, Charlotte Jansen, interviewt Chiuri voor de podcast.

Lees ook: Dit is hét Dior product dat iedere vrouw zou moeten hebben

Podcast

De titel 'The Female Gaze' is bedacht naar aanleiding van de teksten van de feministische filmwetenschapper Laura Mulvey. De podcast onderzoekt de vrouwelijke blik in de industrie. Zowel Maria, als fotografen, vrienden én medewerkers zoals Brigitte Niedermair, fotograaf Maripol en Janette Beckman spreken zich hierover uit.

Journaliste Charlotte Jansen, wil de relatie tussen vrouwen en fotografie ontcijferen. In de interviews voor deze podcast gaat ze in op kwesties als zelfbevestiging, beeld, identiteit en representatie. Want hoe geeft kunst vorm aan onze relatie tot het geslacht? Hoe is de interactie tussen fotografie en mode? En kan een vrouwelijke visie de manier waarop we naar de maatschappij kijken veranderen? Dit zijn slechts enkele vragen die door middel van diverse gesprekken met bijzondere gasten aan de orde komen in deze podcast.

Tot en met juli verschijnt er elke vrijdag om 20.00 uur een nieuwe aflevering. En die kun je dus gewoon op Spotify luisteren!

Lifestyle
  • Dior Press
  • BSR