Verjaardagsrecept Máxima enorme Instagramhit

Als royal verjaardagssnack deelde ze Alfajores uit.

Koningin Máxima - bsr Agency

Het zal je vast niet ontgaan zijn, maar koningin Máxima blies vorige week zondag 49 kaarsjes uit. Als royal verjaardagssnack deelde ze Alfajores uit. En leuk voor ons: ze deelde het recept op haar Instagramaccount en dát was een groot succes.

Een typisch Argentijns lekkernij

"In deze tijd vier ik mijn verjaardag thuis met een typisch Argentijns lekkernij: Alfajores met dulce de leche. Ik ben met Alfajores opgegroeid, het zijn mijn lievelingskoekjes!" luidde het verjaardagsbericht van de koningin. "Ik bak ze volgens mijn moeders recept, dat ik graag met jullie deel. Zodat je ze ook zelf thuis kunt bakken!" Yes!

Lees ook: Wait, what? Déze gekke voedselcombinatie schijnt enorm lekker te zijn

Ingrediënten

· 300 gr maizena
· 200 gr bloem
· 200 gr roomboter (op kamertemperatuur)
· 150 gr suiker
· 4 eidooiers
· 1 theelepel baking soda (natriumbicarbonaat)
· 2 afgestreken theelepels bakpoeder
· het merg uit een klein vanillestokje of een snufje vanille poeder
· de geraspte schil van 1 citroen
· 1 theelepel cognac

Ingrediënten vulling:
· dulce de leche (kant en klaar of zelf maken met gecondenseerde melk en suiker)
· geraspte kokos

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 160 graden.

2. Meng alle droge ingrediënten met de zachte boter in een kom. Voeg de eidooiers en de cognac toe en kneed met de hand tot een stevig deeg.

3. Vorm een bal en leg die ongeveer een uur te rusten. Soms lijkt het alsof het deeg niet aan elkaar kleeft, voeg dan 2 lepels citroensap toe!

4. Rol het deeg uit tot een lap van 5 mm tot 7 mm en steek rondjes deeg uit (met een glas) van ongeveer 4 cm diameter. Leg dan de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat op zo‫’‬n 2 cm afstand van elkaar.

5. Bak de koekjes 10-12 minuten op 160 graden. De koekjes moeten een klein beetje verkleuren, niet te veel anders worden ze te droog en breken ze.

6. Als de koekjes klaar zijn, uit de oven halen en laten afkoelen. Plak steeds twee koekjes met een laag dulce de leche op elkaar. Spreid de dulce de leche goed uit tot aan de rand. Die randen rol je vervolgens door de geraspte kokos.

En zoals Máxima zou zeggen: genieten maar!

Dit bericht bekijken op Instagram

“In deze tijd vier ik mijn verjaardag thuis met een typisch Argentijnse lekkernij: Alfajores van dulce de leche. Ik ben met Alfajores opgegroeid, het zijn mijn lievelingskoekjes! Ik bak ze volgens mijn moeders recept, dat ik graag met jullie deel. Zodat je ze ook zelf thuis kunt bakken!” - Máxima Ingrediënten koekjes: · 300 gr maizena · 200 gr bloem · 200 gr roomboter (op kamertemperatuur) · 150 gr suiker · 4 eidooiers · 1 theelepel baking soda (natriumbicarbonaat) · 2 afgestreken theelepels bakpoeder · het merg uit een klein vanillestokje of een snufje vanille poeder · de geraspte schil van 1 citroen · 1 theelepel cognac Ingrediënten vulling: · dulce de leche (kant en klaar of zelf maken met gecondenseerde melk en suiker) · geraspte kokos Bereiding: Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng alle droge ingrediënten met de zachte boter in een kom. Voeg de eidooiers en de cognac toe en kneed met de hand tot een stevig deeg. Vorm een bal en leg die ongeveer een uur te rusten. Soms lijkt het alsof het deeg niet aan elkaar kleeft, voeg dan 2 lepels citroensap toe! Rol het deeg uit tot een lap van 5 mm tot 7 mm en steek rondjes deeg uit (met een glas) van ongeveer 4 cm diameter. Leg dan de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat op zo‫’‬n 2 cm afstand van elkaar. Bak de koekjes 10-12 minuten op 160 graden. De koekjes moeten een klein beetje verkleuren, niet te veel anders worden ze te droog en breken ze. Als de koekjes klaar zijn, uit de oven halen en laten afkoelen. Plak steeds twee koekjes met een laag dulce de leche op elkaar. Spreid de dulce de leche goed uit tot aan de rand. Die randen rol je vervolgens door de geraspte kokos. De Alfajores de dulce de leche zijn klaar: genieten maar! #vermijddrukte #thuisbakken #alfajores #recept  #koekjes #koningin #KoninginMáxima #gefeliciteerd #verjaardag #eetsmakelijk 📸RVD

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) op

Lifestyle
  • Beau Monde
  • BSR