Het gevoel dat je meer haaruitval hebt dan normaal? Dit kan het probleem zijn

Geen paniek! Volgens een onderzoek is dit namelijk volkomen normaal.

Heb je de laatste tijd ook het gevoel dat je meer haaruitval hebt dan normaal? Geen paniek! Volgens een onderzoek is dit namelijk volkomen normaal.

Seizoensgebonden

Als je het gevoel hebt dat je de laatste tijd meer haar verliest dan normaal, dan kan dit door het seizoen komen. Een studie van het British Journal of Dermatology suggereert namelijk dat je in de zomer en herfst meer haar verliest dan in de winter en lente.

Lees ook: Met deze hack stop je voorgoed met nagelbijten

Haaruitval

Volgens de American Academy of Dermatologists is het normaal om tussen de 50 en 100 haren per dag te verliezen. Als je merkt dat je wat meer haar verliest, dan is dit niet direct een reden tot paniek. Vooral als het gebeurt in een maand wanneer het warmer is dan normaal. Schrik je er toch wel van? Dan kan het natuurlijk geen kwaad om je huisarts te raadplegen.

Andere oorzaken

Naast het feit dat haaruitval seizoensgebonden kan zijn, kan het ook veroorzaakt worden door stressvolle gebeurtenissen. Denk bijvoorbeeld aan een bevalling, hoge koorts, een groot gewichtsverlies, verandering in anticonceptie of een pandemie. Factoren als dieet, erfelijkheid en je schildklier kunnen ook een rol spelen. Bij stressvolle gebeurtenissen is het altijd raadzaam om je huisarts om advies te vragen.

Bron: InStyle | Beeld: iStock

Laatste nieuws