Deze dingen kunnen ervoor zorgen dat je haar minder snel groeit

Ook het gevoel dat je haar altijd op een bepaald punt 'stopt' met groeien?

Deze dingen kunnen ervoor zorgen dat je haar minder snel groeit

Ook het gevoel dat je haar altijd op een bepaald punt 'stopt' met groeien? De kans is groot dat bepaalde factoren hier mee te maken hebben...

Haargroei

Er zijn een paar factoren die invloed kunnen hebben op je haargroei, waar je je waarschijnlijk niet eens bewust van bent. Van maaltijden tot aan producten die je gebruikt. Scroll snel verder om erachter te komen wat misschien de oorzaak kan zijn.

Lees ook: Het gevoel dat je meer haaruitval hebt dan normaal? Dit kan het probleem zijn

4 factoren

1. Hormonen
Je hormonen kunnen invloed hebben op je haargroei. Als je kampt met hormonale problemen, kan dit leiden tot bijvoorbeeld haaruitval, waardoor het lijkt alsof je haar niet groeit.

2. Slechte voeding
Je voeding speelt een belangrijke rol als het aankomt op je gezondheid, maar ook voor de groei van je haar. Een gebrek aan voedingsstoffen en vitaminen, kan een oorzaak zijn waarom je haar niet langer wordt.

Uit een onderzoek gepubliceerd in de Dermatology Practical & Conceptual, kan een tekort aan ijzer, zink, vetzuren, foliumzuur, antioxidanten, proteïne en vitamine A, D en E, leiden tot een slechte gezondheid van je haar.

3. Genen
Ook moeder natuur kan een rol spelen waardoor je (nog) geen Rapunzel haar hebt. Naast het feit dat je genen invloed kunnen hebben op je haargroei, kan je haar ook dunner worden naarmate je ouder wordt.

4. Styling
Je haar te vaak stijlen met een tool die hitte afgeeft, kan leiden tot haarbreuk. Daarnaast kunnen verschillende haarstijlen, zoals een strakke knot of staart, je haar beschadigen. Maar ook het verven van je haar kan je lokken aantasten.

Pas trouwens op voor het overmatig gebruik van droogshampoo, dit product kan namelijk je haarfollikel verstoppen als je het te vaak gebruikt zonder dat je je haar écht gewassen hebt.

Beauty
  • Byrdie
  • Tim Mossholder