Het verschil tussen zonnebrandcrème voor je lichaam en je gezicht

Want waarom zijn er tubes speciaal voor je gezicht?

Lees ook

Vraag jij je ook wel eens af waarom er aparte zonnebrandcrème tubetjes voor het gezicht zijn? Je bent niet de enige! Marie Claire vroeg aan verschillende huidexperts of er een verschil in zit.

Werking

Wat de werking en filters betreft doet een zonnebrandcrème voor je lichaam exact hetzelfde als een zonnecrème voor je gezicht. Waarom zijn er dan toch aparte tubetjes speciaal voor het gezicht? En waarom zijn die kleine flesjes vaak ook nog eens duurder? “Een zonbescherming voor het lichaam is voller en rijker van textuur. Doordat deze zo romig is, vinden veel mensen 'm te vet voor hun gezicht. Aan een zonnecrème voor het gezicht worden bovendien vaak andere ingrediënten toegevoegd, wat deze ietsje duurder maakt”, zegt Sophie Vleugels, huidtherapeut bij SkinCeuticals.

Beschermende antioxidanten

Als we het hebben over extra ingrediënten, komen we uit bij beschermende antioxidanten. Als je goed smeert, zijn de filters in je crème in staat het grootste gedeelte van de straling te blokkeren, maar dat zal nooit 100% lukken. Daar komen vrije radicalen om de hoek kijken, die zorgen voor vroegtijdige huidveroudering. Antioxidanten zorgen ervoor dat deze vrije radicalen geneutraliseerd worden.

Waarom je het toch wilt aanschaffen

“Antioxidanten zijn geen overbodige luxe in een zonnebrandproduct voor het gezicht, de hals en de handen, omdat deze delen van je lichaam de meeste zonnestralen vangen”, zegt Jetske Ultee, onderzoeksarts in de cosmetische dermatologie. Welke ingrediënten hierop duiden? “Niacinamide, vitamine C en E, ferulinezuur”, zegt Ultee, om er een paar te noemen.

Er zijn ook zonnecrèmes voor het gezicht die een subtiel kleurtje geven, wat fijn is als je geen make-up wilt dragen, maar wel een egale huid wilt. Of zonnecrèmes met een matterende werking die zorgen dat je huid gedurende dag niet gaat glimmen.

Bron: Marjolein Vermeij | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Welke soort pony het beste bij jouw gezichtsvorm past

Ideaal als je even wat anders met je haar wilt.

Moet je tijdens een sollicitatie je side hustle benoemen?

Van af en toe een evenement organiseren tot kleding verkopen in je eigen webshop.
capsulegarderobe

Zo stel je een goede basis samen voor je capsulegarderobe

Enkele tips + welke items je het beste kun opnemen in je kerncollectie.

Zie ook