Met deze tips kom je gemakkelijk van je tan lines af

Je hebt in de zon gezeten en direct staat je bikini er in.

Met deze tips kom je gemakkelijk van je tan lines af

Je kent het vast wel: je hebt een dag in de zon gezeten, waardoor je de lijnen van je bikini op je lichaam ziet staan. Ondanks dat je je goed hebt ingesmeerd met zonnebrandcrème, ontkom je hier vaak niet aan. Maar hoe kom je dan van die tan lines af?

Egaal

Waarschijnlijk denk je dat je weer in de zon zou moeten liggen, om je huidskleur weer egaal te krijgen. Maar niets is minder waar. Er zijn namelijk genoeg andere manieren die ervoor kunnen zorgen dat je in mum van tijd weer een egale teint hebt.

Tips

Dus voordat je weer de zon opzoekt of naar de eerste de beste zonnestudio gaat, wil je misschien eerst onderstaande tips lezen.

1. Zonnebrandcrème
Een egale teint? Zonnebrandcrème is je beste vriend! Door elke dag zonnecrème te dragen, bescherm je jezelf tegen UV-schade en blijft je gebruinde huid bruin. Ook als je maar 'even' naar buiten gaat.

2. Zachtjes exfoliëren
Trakteer je huid eens per week op een zachte scrub. Zodat dode huidcellen worden verwijderd en er een nieuwere en gladdere huid tevoorschijn komt. Pas alleen op dat je het niet te vaak scrubt!

3. Hydrateren
Zorg ervoor dat je je huid na het scrubben goed hydrateert met een vochtinbrengende crème. Daarnaast kan een zelfbruiner een uitkomst zijn als je je tan lines wil verbergen. Tip: breng de zelfbruiner met een make-up sponsje aan op de plekken waar de lijntjes zitten.

4. Antioxidanten
Gebruik producten die vitamine C en niacinamide bevatten. Ze zorgen ervoor dat vrije radicalen tegen gehouden worden, wat weer huidveroudering tegengaat.

5. 'Uitzitten'
De eenvoudigste manier om van je tan lines af te komen is natuurlijk om te wachten totdat je huid op natuurlijke wijze 'verbleekt'. Vermijd blootstelling aan de zon zoveel mogelijk. En wist je dat het ongeveer 7 tot 10 dagen duurt voordat je gebruinde huid begint te vervagen?

Wil je toch de zon in? Volg dan ook de eerste vier tips, zodat je huid egaler bijkleurt. Enne, vergeet niet om tijdens de warmste uren van de dag de schaduw op te zoeken.

Beauty
  • SELF
  • Roberto Nickson