Nagelbijter? Met deze trucjes kom je van je nare gewoonte af

Dit is dé oplossing.

Hoe je moet stoppen met nagelbijten? Dat is een vraag die eeuwig onbeantwoord is gebleven. Maar wij hebben dé oplossing gevonden voor als het je leven negatief beïnvloedt.

Vervelende gevolgen

Lees ook: Waarom je vaak vlak voor het hoogtepunt van je droom wakker wordt

Nagelbijten lijkt misschien niet een hele slechte gewoonte. Maar naast het feit dat je nagels en nagelriemen het zwaar te verduren krijgen, kan teveel kauwen ook leiden tot pijn, bloedingen en tandproblemen.

Trigger

Onderzoek heeft geconcludeerd dat nagelbijten het gevolg is van verveling, angst of stress. Meestal begint het al op jonge leeftijd. Sommigen ontgroeien deze vervelende gewoonte, terwijl anderen nooit van het bijten af zullen komen. 

Oplossing

‘Habit Reversal’ training kan helpen bij het stoppen met nagelbijten en bestaat uit een paar eenvoudige stappen:

Bewustwordingstraining 
Denk na over het nagelbijten. Identificeer wanneer het gebeurt, op welk moment van de dag en wat de aanleiding kan zijn. Je zou iemand kunnen vragen je erop te wijzen. Dit kan er toe leiden dat je kan identificeren wanneer je op je nagels bijt. Ook kun je erachter komen of er ‘waarschuwingssignalen’ zijn als je ermee begint.

Ontwikkelen van een oplossing
Zodra je jouw trigger hebt gevonden, kun je het nagelbijten vervangen door iets anders. Je kan jezelf afleiden doormiddel van een andere bezigheid. Zoals knijpen in een stressbal of het draaien aan fidget spinner. 

Korte tips:

1. Boek een gel-manicure.
Gellak is lastig om er af te bijten. De kans dat je uit verveling toch gaat bijten is een stuk kleiner als je nagels er goed uit zien. 

2. Probeer je nagels kort te houden.
Korte nagels bijten is minder bevredigend dan wanneer je aan een groter stuk kunt knabbelen. 

3. Goed om thuis te proberen:
Je vingertoppen inpakken met pleisters die als een blokkade dienen tussen jou en je nagels.

Bron: Women’s Health | Beeld: BSR

 

Laatste nieuws