Hoe kun je broze nagels weer sterker en gezond maken?

Wij loodsen je door het stappenplan. 

Hoe kun je broze nagels weer sterker en gezond maken?

Ook als je bijna nooit nagellak draagt, kunnen je nagels broos zijn. Wij delen vijf dingen die je kunt doen om broze nagels weer wat sterker te krijgen.

Broze nagels

Broze nagels kunnen verschillende oorzaken hebben, en dat heeft zeker niet altijd met nagellak te maken. Zo kan het komen door een vitaminetekort, door blootstelling aan bepaalde producten of door schommelende hormonen. Ook het gebruik van gellak kan ervoor zorgen dat je nagels beschadigd raken. De volgende tips kunnen je helpen om je broze nagels te versterken, maar keep in mind: de sterkte van je nagels is deels genetisch bepaald.

1. Eet de juiste voedingsstoffen

Als je je nagels wilt versterken, dan kan het helpen om bepaalde voedingsstoffen binnen te krijgen. Je bent immers wat je eet. Denk aan proteïnen, antioxidanten, zink en calcium.

2. Bijt niet op je nagels

Nagelbijten is slecht voor je nagels, vooral als ze al broos zijn. Hierdoor ontstaan namelijk scheurtjes en die herstellen niet zomaar. Probeer daarom om niet op je nagels te bijten of aan de velletjes rondom je nagels te trekken; dit maakt je nagels alleen maar kwetsbaar.

3. Gebruik een nagelvijl

Wist je dat je nagels uit drie lagen bestaat? Hier zet je veel druk op als je je nagels knipt met een nagelknipper. De laagjes kunnen hierdoor loskomen, waardoor ze sneller splijten en breken. Een (glazen) nagelvijl is daarom een must om te hebben.

4. Vermijd chemische producten

Als je nagels broos zijn, kun je ze beter met rust laten. Probeer daarom agressieve zepen, alcoholgels en afwasmiddel te vermijden. Gebruik rubberen handschoenen tijdens het poetsen en afwassen, en kies voor een milde zeep. Je nagels zullen je dankbaar zijn.

5. Let op met nagellak

Voordat je met nagellak in de weer gaat, is het altijd belangrijk om een transparante basislaag aan te brengen. Dit beschermt je nagelplaat, zorgt ervoor dat je nagels niet vergelen en houdt je nagellak bovendien langer mooi. En gun je nagels wat rust tussen de manicure-afspraken door.

Beauty
  • Dingen voor Vrouwen
  • Karolina Grabowska (Pexels)