Vliegangst? Dit is de veiligste plek in het vliegtuig

Graag gedaan.

Lees ook

Elke zomer hik je er weer tegenaan. Je wil op vakantie, maar je ziet er enorm tegenop om het vliegtuig in te stappen. Met alle vreselijke films en series waar vliegtuigen crashen, durf je bijna niet meer. Als je de volgende keer iéts relaxter wil vliegen, lees dan even verder. 

Vliegangst

Lees ook: Bewezen: deze spullen worden het vaakst vergeten op vakantie

Het zweet breekt je uit als je alleen al dénkt aan een vliegtuig. Het is duidelijk: je hebt vliegangst. Heel vervelend, want als je op die exotische bestemming wil aankomen dan zul je wel moeten. Er zijn verschillende onderzoeken gedaan over wat nou de veiligste plek is in het vliegtuig. Het neemt je vliegangst misschien niet weg, maar het kan je wel iets kalmeren.

Drie gouden tips

Tip 1
Wil je de aller veiligste plek in het vliegtuig bemachtigen? Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat je het best een stoel aan de achterzijde (achter de vleugels) van het vliegtuig kan claimen. De overlevingskans is hier het grootst.

Tip 2
Mochten de stoelen aan de achterzijde al vergeven zijn, zorg dan dat je zo dicht mogelijk bij de nooduitgang zit. Zo kun je zo snel mogelijk uit het vliegtuig als er wat gebeurt. Onderzoeken hebben uitgewezen dat het veel verschil maakt hoe dicht je bij de nooduitgang zit. Nog een pluspuntje van een plek bij de nooduitgang: meer beenruimte.

Tip 3 
Schrik je van elk geluidje? Doe jezelf dan een gunst en ga in geen enkel geval voor de motoren zitten. Als je voor de vliegtuigmotoren zit dan hoor je het geluid vele malen harder dan wanneer je achter de motoren zit. Als je dus lekker rustig in het vliegtuig wil zitten, kies dan een plek achterin uit.

Bron: RTL | Beeld: Bridesmaids 

Laatste nieuws

Welke soort pony het beste bij jouw gezichtsvorm past

Ideaal als je even wat anders met je haar wilt.

Moet je tijdens een sollicitatie je side hustle benoemen?

Van af en toe een evenement organiseren tot kleding verkopen in je eigen webshop.
capsulegarderobe

Zo stel je een goede basis samen voor je capsulegarderobe

Enkele tips + welke items je het beste kun opnemen in je kerncollectie.

Zie ook