Deze vier lessen leer je tijdens je carrière

En die uiteindelijk veel waard zullen zijn.

Lees ook

Van fouten kun je leren en zo ook op carrièregebied. Welkom in de wondere wereld van kantoren, vervelende bazen en té leuke collega’s. Hier vier lessen die je tijdens je carrière leert en die uiteindelijk veel waard zullen zijn.

Je bent het openlijk niet eens met je baas

Lees ook: Dit is hoe Nederlanders denken over flirten op de werkvloer

Natuurlijk kan het zijn dat je baas een voorstel doet waar je het volledig niet mee eens bent. Er is echter een verschil in je mening geven en iemands voorstel afkraken. Het tweede is natuurlijk minder handig. Nadenken voordat je iets zegt, is een cruciaal ingrediënt in het recept voor professioneel succes.

Je bent bevriend met de verkeerde collega’s

Je spendeert veel tijd op kantoor en natuurlijk is het gezelliger als je je dan tussen vriendinnen bevindt. Maar onthoud: met te veel kletsmomentjes riskeer je een imago als roddelkoningin. En dat is niet waar je bekend om wilt staan. Zorg dus dat je het grootse gedeelte van je tijd focust op je werk – en ga tijdens je pauze lekker los.

Je hebt een vreselijke baas

Hopelijk heb je meer ervaring met leuke bazen dan met het tegenovergestelde. Toch heeft iedereen ooit wel een baantje gehad waarbij je je baas gewoon niet uit kon staan. Één tip: probeer je baas niet te veranderen. Probeer zelf gewoon netjes te blijven, ook al gedraagt je baas zich er niet naar. Van een slechte baas zul je uiteindelijk leren wat voor leider jij zelf wilt worden. 

Je zegt te snel ja

Begrijp ons niet verkeerd, ja zeggen is vaak het beste dat je kan doen tijdens je loopbaan. Het laat zien dat je echt wilt. Maar sla niet door; word geen people pleaser. Probeer een balans in te vinden. 

Bron: TIME | Beeld: Bridget Jones Diary 

Laatste nieuws

Zie ook