Dit zijn ze dan: de meest gewilde modemerken van dit jaar

Tot nu toe kopen we het meest van deze merken.

Eerder schreven we al over de meest populaire jurk van 2019, en nu zijn we achter de hotste merken en items van het moment gekomen. Mode zoekmachine Lyst analyseerde het online winkelgedrag van shoppers. Benieuwd welke als beste uit de test kwamen?   

Onderzoek

Lees ook: Máxima schittert in een pak van Zara

Lyst verzamelde niet alleen de zoekgegevens van meer dan vijf miljoen shoppers, ze keken ook naar de social media-statistieken. De toename van het aantal volgers van merken werd bekeken en de online mentions van producten, merken en verwante sleutelwoorden speelden ook een grote rol.

Populairste merken

Al snel werd duidelijk dat kledingmerk Off-White verreweg het populairst was. Gucci en Balenciaga eindigden nek aan nek op de tweede en derde plaats. Saint Laurent en Palm Springs hebben het dit jaar ook erg goed gedaan, zij stegen het snelst in de Index en sprongen met 17 en 11 plaatsen omhoog.

Hotste modeartikel

We hebben veel populaire artikelen voorbij zien komen, maar één stak er met kop en schouders bovenuit. We hebben het over de oversized sneakers van Alexander McQueen, die bovenaan de lijst staan van hotste damesartikelen. Ze werden iedere twee minuten gezocht. De met studs versierde haarband van Prada veroverde de tweede plaats.

Print van 2019

Er is één print die in de eerste vier maanden van dit jaar weer razend populair is geworden. Tie-dye is een van de snelst groeiende mode zoektermen van het jaar tot nu toe. De tie-dye coltrui van Proenza Schouler staat dan ook op de negende plaats van de hotste damesartikelen.

Bron: Lyst | Beeld: BSR

Laatste nieuws