Deze zelfhulpboeken geven jouw carrière een enorme boost

Wij tippen de zes beste boeken.

Deze zelfhulpboeken geven jouw carrière een enorme boost

Over het nut lopen de meningen uiteen, maar een goed zelfhulpboek geeft je nét dat extra beetje inzicht en motivatie. Vooral boeken gericht op carrière kunnen je een fijn duwtje geven. Wij tippen de zes beste boeken die écht helpen.

De 7 eigenschappen van effectief leiderschap – Stephen R. Covey

Lees ook: 5 boeken over geld die elke vrouw gelezen moet hebben

Als je deze nog niet hebt gelezen, raden we je nu aan om naar de eerste de beste boekenwinkel te rennenCovey heeft er zijn levenswerk van gemaakt om mensen te laten inzien dat iedereen regie kan nemen over zijn of haar eigen leven. Dat het hem is gelukt, is zacht uitgedrukt. Er zijn inmiddels twintig miljoen exemplaren over de toonbank gegaan. In het boek ontdek je hoe je je gedrag op de werkvloer kan aanpassen om een sterke leider te worden. Het zelfhulpboek staat vol praktische tips die je meteen kunt toepassen.

Nooit meer te druk – Tony Crabbe

Een opgeruimd hoofd in een overvolle wereld, luidt de ondertitel. Heb je het gevoel dat er te weinig uren in een dag zitten? Dan is dit boek voor jou. Dit boek gaat niet over timemanagement, maar over aandachtsmanagement. In dit social media tijdperk worden we bedolven onder de e-mail, appjes en andere afleidende meldingen. Dit zorgt voor het gevoel dat ons leven te druk is. Dit boek geeft een inzicht in je eigen gedrag en tipt hoe je je leven terug in eigen handen krijgt.

Jij bent een badass! – Jen Sincero

Dit boek laat je op een hilarische wijze inzien hoe je een ''badass'' wordt. Ook wel bekend als stoer, rechtvaardig en recht door zee. Het boek laat je van het leven houden en stimuleert om dingen die je niet leuk vindt te veranderen. Ook op carrière gebied is dit ontzettend handig.

Babe, you got this – Martje Haverkamp en Emily Sobels

Steeds meer vrouwen bereiken op ontzettend jonge leeftijd een piek in hun carrière. Twintigers met een droombaan en een spannend sociaal leven. Maar laat dit je niet demotiveren om op latere leeftijd nog voor succes te gaan. Babe, you got this staat vol met advies van succesvolle vrouwen en tips om jouw dromen na te jagen. Je leert onder andere hoe je je ideeën verkoopt en hoe je al je ambities kan combineren met je sociale leven.

Lean In – Sheryl Sandberg

Sandberg is de Chief Operational Officer van Facebook en staat op de lijst van ’50 Machtigste Vrouwen’. Ook werd ze door Times uitgeroepen tot een van de invloedrijkste personen ter wereld. Haar boek gaat over het feit dat we te weinig vrouwelijke leiders hebben en hoe we dat kunnen veranderen.

#Girlboss – Sophia Amoruso

In dit boek vertelt oprichter en CEO van kledingbedrijf Nasty Gal over haar hobbelige en vermakende weg naar succes. Amoruso’s verhaal laat je inzien dat iedereen succesvol kan worden, zolang je jezelf vertrouwt.