Moschino moet voor de rechter verschijnen wegens racismeschandaal

Moschino wordt aangeklaagd door een voormalig werknemer.

Lees ook

Het populaire modehuis Moschino wordt aangeklaagd door een voormalig werknemer. Het merk zou een racistisch protocol hebben dat moet worden gevolgd als een persoon met een donkere huid de winkel betreedt.

Racistisch protocol

Lees ook: Dolce & Gabbana geeft indrukwekkende show en doet uitspraak over de ‘olifant in de kamer’

Shamael Lataillade werkte bij de Moschino in West Hollywood. Volgens Lataillade sprak het personeel over ‘een Serena’ wanneer iemand met een donkere huid de winkel binnenliep. Dit codewoord gaf aan dat de persoon nauwkeurig in de gaten moest worden gehouden, om diefstal te voorkomen. Het personeel zou intussen foto’s moeten maken van hun auto en nummerplaten.

In de rechtszaak tegen het modemerk noemt Lataillada als voorbeeld dat de politie ooit is gebeld toen er een ‘verdachte’ donkere man kwam winkelen. De man bleek uiteindelijk een bekende muzikant te zijn die niets kwaads van plan was.

Aanklacht

Shamael Lataillade is van Haïtiaans-Amerikaanse achtergrond. Haar aanklacht was een reactie op onder andere racistische en denigrerende opmerkingen en het onterecht inhouden van commissiegeld. Moschino ontkent alle beschuldigingen en beweert iedereen gelijk te behandelen, ongeacht afkomst.

Bron: The Fashion Law | Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook