Is een smoothie een goede plaatsvervanger voor je avondmaaltijd?

Voor één week lang nam Laura een smoothie, in plaats van een maaltijd. Dit is het resultaat.

Lees ook

Een stevige smoothie als lunch staat bekend als een goede plaatsvervanger van brood. Maar hoe zit dat eigenlijk voor je diner? Vult een smoothie net zo goed als jouw dagelijkse portie aardappelen, vlees en groenten? Popsugar’s Laura probeerde het uit. Ze is altijd al een grote fan van smoothies geweest en neemt ze elke dag voor lunch. Eén week lang nam ze elke avond een smoothie, in plaats van een maaltijd.

De voorbereiding

Laura zorgde ervoor dat haar smoothierecepten de juiste balans aan vet, proteïne en koolhydraten bevatten. Hierdoor verwachtte ze dat ze na het drinken van de smoothie ook echt vol zou zitten. 

De resultaten

Vooraf was ze bang dat een smoothie niet voldoende zou vullen en dat ze een stevige maaltijd zou missen. Ze was verrast toen ze merkte dat ze de rest van de avond, na het drinken van de smoothie, niet meer aan eten dacht. In feite voelde ze zich lichter en beter dan na een stevige maaltijd. Ook sliep ze erg goed: elke ochtend voelde ze zich geweldig. Wel merkte ze een kleine daling in haar gewicht op. Laura schrijft: ‘Al met al was het een eenvoudige, snelle maaltijd om te maken. Ik denk dat verscheidenheid the key is. Als ik het opnieuw zou doen, zou ik meer smoothiesmaken maken.’

Lees ook: Experts waarschuwen voor gevaarlijk ‘plas-orgasme’ bij vrouwen

Bron: Popsugar l Beeld: iStock

 

 

Laatste nieuws

Zie ook