Gucci’s Cruise 2019-show stond letterlijk in vuur en vlam

Moet je zien!

Lees ook

De afgelopen weken showden designers als Chanel en Dior hun Cruise-2019 collectie, nu was Gucci aan de beurt. En wauw: wat een show. De catwalk stond – letterlijk en figuurlijk – in vuur en vlam. Wish we could’ve been there. Waar Chanel uitpakte met een enorm cruiseschip en Dior voor een paardenact koos, werd de show van Gucci gehouden op een wel hele bijzondere locatie: een begraafplaats

De show
De collectie werd geshowd in het Zuid-Franse stadje Arles op begraafplaats Alyscamps, een Romeinse begraafplaats en vanaf 1700 een promenade. Arles staat vol met ruïnes uit de Romeinse tijd, waaronder een amfitheater, waardoor het een plaats verdient op de UNESCO-lijst van werelderfgoedlocaties. Onder de 400 gasten behoorden onder andere Salma Hayek, Saoirse Ronan en ASAP Rocky. Actrice Saoirse vertelde aan Women’s Wear Daily: “De hoge hoofddeksels waren precies wat ik droeg in de film ‘Mary Queen of Scots’ (komt eind 2018 uit, red.), dus het kijken naar de show zorgde bij mij voor heimwee naar de set.”

Rookwolken en rijen kerkkaarsen zorgden voor een gotische en mysterieuze sfeer. Toen de nacht viel begon de show: een vuurlinie begon te branden en splitte de catwalk door twee. De mannelijke en vrouwelijke modellen droegen uiteenlopende looks, van Gucci’s signature items als geruite rokken, bloemenprints en tijgerpatronen tot 19e-eeuws-achtige kostuums. Bekijk hieronder de beelden.

Front row: Carolina Crescentini, ASAP Rocky, Salma Hayek Pinault, Francois-Henri Pinault en Valeria Golino 

 

 

 

 

Lees ook: Gucci stopt met het gebruiken van bont

Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook