J.W. Anderson’s nieuwe collectie voor Converse, ja die zit weer goed

Sneaker-addicts opgelet!

Soms wil je er wat chiquer uitzien en draag je hakken. Als je gewoon niet te moeilijk wil doen kies je voor sneakers. Het hangt er maar net van af in welke stemming je bent, toch? De sneakers die nooit teleurstellen; de Converse-exemplarenwie heeft ze niet gedragen? Of je nou lage witte of hoge rode all-stars droeg, hop, strik erin en gaan. Eerder schreven we al over de eerste samenwerking tussen het schoenenmerk en J.W. Anderson, dat resulteerde in een collectie met felle kleuren en glitters. De collab was zo’n succes dat er een tweede collectie is geproduceerd en die is niet helemaal hoe je ‘m zou verwachten.

J.W. Anderson
In 2008 richtte de Britse Jonathan Anderson zijn eigen label op. Het merk werd al snel bekend voor z’n androgyne uitstraling en de afwisseling tussen avant-garde items en meer toegankelijke mode en net dát hielp hem in zijn collabs met streetwear merken zoals Converse.

De collectie
Hij mag dan iets ingetogener zijn dan zijn eerste collectie voor Converse, als deze twee samenwerken is het gegarandeerd een schot in de roos. De tweede drop van de collectie heet Simply_Complex en is compleet het tegenovergestelde van zijn debuutcollectie. Waar felle kleuren voorheen overheersten, is er ditmaal gekozen voor ingetogen natuurlijke kleuren als bruin en blauw, verkrijgbaar in suède of denim én uniseks. 

De Simply_Complex-collectie is geschoten door de Amerikaanse fotograaf Larry Clark. Zijn signature? Rebelse jongeren met een onbevangen gevoel onder invloed van alcohol en andere verslavende middelen laten spreken op film. Het je m’en fous-gehalte dat we krijgen bij het zien van de nieuwe campagne ligt, laat ons zeggen, lekker hoog. Nog niet overtuigd? Bekijk de kortfilm en je zal begrijpen wat we bedoelen. Het spreekwoord ‘shooting for the stars’ is hier meer dan toepasselijk. 

 

Lees ook: Meisje in publiek bij ‘Jinek krijgt modellencontract aangeboden

Beeld: Converse x J.W. Anderson

Laatste nieuws