Modeontwerper Mart Visser wordt burgemeester van Zandvoort

Hoe dat kan? Lees snel verder!

Lees ook

De Nederlandse modeontwerper Mart Visser (49) wordt van 2 mei tot 1 juli de burgemeester van Zandvoort. Je denkt vast “lees ik dit nou goed?”. Ja zeker, hij zal het stokje tijdelijk overnemen van de huidige burgemeester Niek Meijer. 

Nieuwe burgemeester
Mart Visser is geboren in Sleeuwijk (Noord-Brabant) en liep als student stage bij niemand minder dan Frans Molenaar. Zijn ouders stonden garant voor een lening waardoor hij in 1993 zijn eerste haute couture collectie produceerde en showde. Sinds 2003 maakt hij ook ready to wear collecties. Recent maakte hij een flinke statement door te zeggen niet met te magere modellen te willen werken. Naast het ontwerpen van mode creëert hij beeldhouwwerken. Vorig jaar nog exposeerde hij zijn beeldhouwwerken tijdens zijn Beyond Context-tentoonstelling. 

 


Take-over
Naar aanleiding van het project Mart Visser – The Take-Over geeft het gemeentebestuur Mart Visser carte blanche. Het gemeentehuis ondergaat een volledige metamorfose: een selectie uit zijn meest recente haute couture collectie wordt gepresenteerd. De werkkamers van de burgemeester en wethouders worden veranderd in een high fashion decor.

Stijladvies
In het raadhuis komt zelfs een concept store met de ready to wear zomercollectie 2018. Er zullen stylisten aanwezig zijn om je stijladvies te geven. Ben jij nog niet zo bekend met high fashion maar lijkt het je leuk om hier meer over te weten? Burgemeester Mart Visser laat je kennis maken met de wereld van haute couture.

Expositie
Naast het gemeentehuis wordt het ook Zandvoorts Museum in een ‘Mart Visser-jasje’ gestoken. Er komt een overzichtsexpositie met een verzameling van werken.

Lees ook: Mode-stagiaires getuigen over de harde modewereld

Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook