Deze celebs kozen bewust voor geen kinderen

"Wat? Geen kinderen? Nou, je kunt maar beter opschieten, oude meid". Mijn reactie? "Nee! fuck off!"

Lees ook

Een zwangere buik is misschien wel het populairste rode loper accessoire van het moment. Maar het ouderschap is niet voor iedereen weggelegd en sommige grote sterren zeggen dan ook “thanks, but no thanks” tegen de verantwoordelijkheid van het kleine kroost. Ze vertellen allemaal waarom ze besloten om traditionele ouderschap over te slaan en te kiezen om meer tijd aan zichzelf, hun familie en hun carrière te besteden. 

1/ Renée Zellweger
Zellweger houdt het kort en zoet als het gaat over het niet willen van kinderen in een interview met de London Times in 2008: “Moederschap is nooit een ambitie geweest, het is gewoon niets voor mij.”

2/ Marisa Tomei
Een andere actrice die niet gelooft in de ‘plicht’ van vrouwen om kinderen te krijgen, Marisa Tomei. Tegen Manhattan Magazine in 2009 zei ze: “Ik weet niet waarom vrouwen kinderen nodig hebben om als complete mensen te worden gezien.”

3/ Kim Cattrall
Er lijkt hier een trend te zijn … net als haar eigen personage Samantha in Sex and the City, heeft Cattrall meer iets met vrijheid dan met iets anders. “Toen ik vijf was, was het mijn fantasie om honderd honden en honderd kinderen te hebben. Ik besefte dat zoveel druk die ik voelde van externe bronnen kwam en wist ik dat ik niet klaar was om die stap naar het moederschap te zetten”, deelde ze openlijk in het maart issue van The Oprah in 2003.

4/ Betty White
We zijn een beetje teleurgesteld in Betty, alleen al omdat we allemaal wensen dat ze onze oma zou zijn, maar Betty White gaf in 2011 toe aan CBS Sunday Morning dat ze nooit spijt heeft gehad van de beslissing om geen kinderen te krijgen. “Nee, ik heb er nooit spijt van gehad, ik ben zo dwangmatig over dingen. Ik weet dat als ik ooit zwanger was geworden, dat al mijn aandacht daar naar toe zou gaan. Ik koos niet voor kinderen omdat ik me veel meer wilde focussen op  mijn carrière.”

5/ Ellen DeGeneres
In antwoord op een vraag over de babystatus van haar en haar vrouw Portia de Rossi na vijf jaar huwelijk, zei Ellen: “We zouden waarschijnlijk geweldige ouders zijn, maar het is een mens. Ik weet niet of ik die vaardigheden van een moeder heb, tenslotte houden we ongelooflijk van onze dieren”, zei ze tegen People Magazine. 

6/ Chelsea Handler
De Amerikaans stand-up comédienne vindt het niet eerlijk tegenover kinderen dat ze zouden moeten opgroeien in de showbusiness. “Ik wil absoluut geen kinderen hebben, ik denk niet dat ik een geweldige moeder zou zijn”, gaf Handler toe in 2013 toen ze optrad in The Conversation met Amanda De Cadenet. “Ik wil geen kind hebben en laten opvoeden door een oppas, ik heb zelf geen tijd om een kind groot te brengen”, aldus Chelsea Handler.

7/ Helen Mirren
Hollywood-royalty Dame Helen Mirren gaf haar mening op het moederschap aan British Vogue in 2013: “Het was niet mijn lot. Ik bleef denken dat het zou zijn, wachtend op dat het zou gebeuren, maar het kwam niet. Het kon me niet schelen wat mensen dachten … Het waren alleen saaie oude mannen die me me vroegen over het moederschap: “Wat? Geen kinderen? Nou, je kunt maar beter opschieten, oude meid”. Mijn reactie? “Nee! fuck off!”

8/ Oprah Winfrey
Oprah deelde haar vermogen om als een moeder op te treden voor honderden meisjes die haar begeleiding nodig hebben, met de opening van de Oprah Winfrey Leadership Academy in 2007: “Ik heb nooit kinderen gekregen, ik dacht zelfs nooit dat ik kinderen zou krijgen. Nu heb ik 152 dochters; en verwacht er volgend jaar nog eens 75”, zei ze tegen Extra TV.

9/ Jennifer Aniston
Jen heeft het nooit onder stoelen of banken geschoven dat ze gewoon niet in het perfecte plaatje past dat mensen vaak van haar denken. “Ik doe niet aan een checklist van dingen die gedaan moeten worden als vrouw. Als ze dan niet afgevinkt zijn dat je dan gelijk gefaald in een deel van mijn feminisme of in mijn vrouw zijn. Ik denk niet dat het eerlijk is om die druk op mensen te leggen”, vertelde ze de Today Show in 2014. 

10/ Cameron Diaz
Diaz is een van de meest uitgesproken celebs als het aankomt op het anti-moederschap. Ze voelt zich nooit schuldig over haar beslissing om geen kinderen te hebben. Diaz besprak het onderwerp in haar coververhaal voor Esquire in 2014. “Het is zoveel meer werk om kinderen te hebben waar je naast jou eigen leven verantwoordelijk voor moet zijn. Dat zou ik gewoon niet trekken. Het niet hebben van een baby maakt veel dingen een stuk makkelijker maar dat maakte de beslissing om geen kinderen te nemen niet makkelijker”, vertelde Diaz. 

Lees ook: Is dit de nieuwe vlam van Rihanna

Bron: Marie Claire VS | Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook