Het is zover: Kaia Gerber’s eerste collectie komt eraan

Nog even geduld!

Lees ook

Noem Kaia Gerber gerust het ‘it’-model van de SS18-catwalkshows. Kaia heeft naast mooi wezen de rol van ontwerper toegevoegd aan haar non-stop groeiende lijst met modeprestaties. En de naam met wie ze de samenwerking opzette is niet niets.

Capsulecollectie
De 16-jarige dochter van Cindy Crawford werkt samen met Karl Lagerfeld aan een capsulecollectie voor zijn gelijknamige lijn. De Karl Lagerfeld x Kaia-collectie zal bestaan uit, hou je vast; ready-to-wear items, schoenen, zonnebrillen en juwelen. Geïnspireerd Gerber’s West Coast-stijl en op de Parijse esthetiek van Lagerfeld, mais naturellement.

“Toen Karl ons voor het eerst zijn idee vertelde om met Kaia samen te werken, waren we allemaal super enthousiast door het ongelooflijke potentieel en de kracht om hun twee werelden samen te brengen”, zei Pier Paolo Righi, CEO van Karl Lagerfeld in een verklaring.

“We hebben de afgelopen maanden intensief gewerkt met Kaia in Los Angeles en in onze studio in Parijs. Het was spannend om haar duidelijke visie, passie en betrokkenheid te zien, en de collectie zal zeker veel jonge vrouwen inspireren.”

Nieuwe muze?
Gerber werkte eerder samen met Lagerfeld en opende zelfs de Chanel SS18-show in oktober. Later liep ze de Chanel Métiers d’Art-show in Hamburg. Nu wordt met dit nieuws gespeculeerd dat Gerber wellicht Lagerfeld’s nieuwe muze wordt. De Karl Lagerfeld x Kaia-collectie zal in september gelanceerd worden met een reeks evenementen in LA, New York en Parijs voordat ze te grijpen komt op Karl.com

Goed voorbeeld
De samenwerking is vergelijkbaar met de collab tussen Tommy Hilfiger en Gigi Hadid, die nu in het derde seizoen is. Het debuut zorgde in 2016 voor miljoenen clicks op de website Tommy.com waarbij ook de collectie als See Now, Buy Now werd gelanceerd en in de eerste 48 uur na de show was uitverkocht. Een slimme zet voor merken om zulke samenwerkingen uit de zetten dus. Tommy x Gigi’s vierde seizoen wordt getoond tijdens Milaan Fashion Week in februari.  

Lees ook: Deze twee topmodellen gingen voor het eerst samen voor de lens

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook