Deze modehuizen stoppen samenwerking fotograaf Mario Testino

Daar gaan we weer...

Lees ook

Nadat The New York Times eergisteren naar buiten kwam met de getuigenissen van dertig mannelijke modellen over seksueel misbruik, stopt het Engelse modehuis Burberry direct de samenwerking met fotografen Bruce Weber en Mario Testino. Uitgeverij Condé Nast was de eerste die uitsprak niet langer meer samen te willen werken met de fotografen in de toekomst. Andere merken begonnen dit voorbeeld snel te volgen met Stuart Weitzman, Michael Kors en Burberry die de leiding namen.

Beschuldigingen
De vergrijpen waar de twee fotografen van beschuldigd worden gaan terug tot halverwege jaren negentig. De 63-jarige Peruaanse fotograaf Testino en de 71-jarige Amerikaanse Weber zouden beiden slachtoffers hebben betast en geïntimideerd.  

Statement
Een woordvoerder van Burberry vertelt in een statement: “Wij nemen beschuldigingen van deze aard zeer serieus. Burberry streeft naar een rechtvaardige, veilige en eerlijke werkomgeving en we hanteren een zero tolerance beleid tegen elke vorm van intimidatie, misbruik of discriminatie.” Testino laat via zijn advocatenkantoor Lavely & Singer weten dat hij zich niet kan vinden in alle beschuldigingen. Ook Weber verklaart onschuldig te zijn. 

Lees ook: Via #metoo verspreiden duizenden vrouwen hun ervaringen met seksueel misbruik 

Bron: WWD | Beeld: Getty Images 

Laatste nieuws

Zie ook